Om Moderat syn på demokrati

Frågan om den s.k. Pyttebron i Ängelholm blir allt mer skandalös. I korthet handlar det om att de styrande i Ängelholm vill bygga en ny bilinfart till centrum som ska gå igenom det ganska idylliska Pyttebroområdet. Pyttebron är en gammal järnvägsbro över Rönneå som i dag används som gång och cykelbro. Men här vill de styrande bygga en ny infart för bilarna. Bilden visar just Pyttebron, en bild tagen av er egen bloggare. Frågan är mycket infekterad i Ängelholm, och det slutade med att det hölls en lokal folkomröstning den 27 november förra året. Folkomröstningen gav ett klart besked med 58% mot 38% för ett Nej till Pytteleden. Men valdeltagandet var ganska lågt, drygt en tredjedel av befolkningen röstade. Kanske delvis beroende på att det den aktuella dagen stormade kraftigt och skåningarna uppmanades att hålla sig inomhus. Men, den styrande moderatledda ledningen i Ängelholm införde en ny princip när det gäller folkomröstningar. Nämligen att de som sitter på makten kan bestämma vad de som inte röstar ska tycka. Och den moderatstyrda ledningen under moderaten Åsa Herbst ledning bestämde att de som inte röstade sympatiserade med förslaget om ny infart. Alltså finns det en majoritet för Pytteleden bland Ängelholmarna, Det kanske ska läggas till att även opinionsundersökningar som gjorts visar på en majoritet för Nej till förstörande av idyllen. I kväll var det meningen att Kommunfullmäktige skulle klubbat beslutet. Men nu har det plötsligt dykt upp en rapport om bullermätningar som gjorts. Men denna har aldrig ankomststämplats av kommunen och den finns inte med i materialet inför beslutet. Mätningen visar att bullret blir för högt för de boende enligt de regler som gäller. Nu blir det kanske inget beslut och Åsa Herbst får återkomma en annan dag. – ”Det är naturligtvis inte bra.” kommenterar moderaten Åsa Herbst det hela med. Ja, att utredningen inte ens ankomststämplats av kommunen alltså. Det står mer om det här på Sven Tycker den 27 nov, 9 dec, 22 dec, 23 dec och 4 jan.

Och så läser vi att sinnebilden av framgångsrika oseriösa företag, Ryanair, sätter nytt svenskt rekord i att strunta i Allmänna reklamationsnämnden. Av de 84 gånger som Ryanair fällts av ARN under de senaste 6 åren så har Ryanair bara följt ARN:s rekommendationer i ungefär 40% av fallen. I 58,3% av fallen så struntar Ryanair fullständigt i vad ARN säger. Det kan jämföras med SAS som följt ARN:s rekommendationer i samtliga fall. – ”Det får stå för dem, det är idiotiskt av SAS att följa ARN:s rekommendationer” säger Ryanairs kommunikationschef Stephen McNamara. ”Vi är inte intresserade av vad någon konstig svensk konsumentgrupp tycker” fortsätter han. Ryanair är inte ett seriöst bolag. Aftonbladet och Expressen.

Vi fick glädjande nyheter på jobbet i dag på eftermiddagen. Migrationsverket har beslutat att för tillfället stoppa alla utvisningar till Syrien med tanke på situationen i landet. Dom två syrianska killar som suttit oroliga över vad som händer i deras hemland och med deras familjer samtidigt som dom är oroliga för sin egen skull när dom ska skickas till Syrien drog en rejäl suck av lättnad. Det kändes skönt att se hur lättade dom blev samtidigt som dom fortsätter att oroat följa nyhetsrapporteringen.

Slutligen noterar jag att smygvägen till en Euroanslutning fortsätter. Det står nu klart att den Socialdemokratiska omsvängningen sedan den Eurokritiske Håkan Juholt förpassats och ersatts av Euroentusiasten Stefan Löfven nu innebär att Sverige frivilligt ansluter sig till Europakten. Ännu ett litet smygsteg mot ett införande av Eurovalutan har tagits. Jan Björklund och andra Eurofanatiker jublar. Aftonbladet och Expressen t.ex.

Lämna en kommentar

Under Ängelholm, Demokrati, Euro, Kapitalismen, Migrationsverket, Moderaterna, Socialdemokraterna, Syrien

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s