Mer om det Moderata föraktet för demokratin

Den Moderata maktfullkomligheten i Ängelholm fortsätter. Som jag skrev i går så skulle Kommunfullmäktige ta beslut i går om den s.k. Pytteleden. Men precis innan hade det dykt upp en utredning som gjorts över bullret från infarten. En utredning som hade undanhållits beslutsunderlaget och som inte ens hade ankomststämplats i kommunen. Men, trots krav på bordläggning av frågan eftersom beslutsunderlaget ju inte var fullständigt drev Moderaterna och deras röstboskap igenom ett beslut. Det här har blivit ett prestigeprojekt för Moderaterna i Ängelholm under ledning av Åsa Herbst. Huvudprincipen är att det måste in mer bilar i centrum. Ett levande centrum är ett bilfullt centrum enligt Moderat ideologi. Och då har folkopinion ingen betydelse. Det är direkt skamligt!

Jag ser att sjukvårdskostnaderna för halkskador under vintern är ungefär 4 gånger så hög jämfört med den totala kostnaden för snöröjningen. Det skulle alltså verkligen löna sig att rejält förbättra halkbekämpningen på gång- och cykelbanor. Om man nu inte bara tittade på sitt egen konto i bokföringen. Det förtjänar att påpekas att i nämnda kostnad för snöröjning ingår ALL snöröjning. Alltså även av bilvägar. Det är ju tyvärr så att när det börjar bli halt så är det lättare att ta sig fram bland bilarna än på gång- och cykelbanor. Hur mycket man från ansvariga hävdar att gång- och cykelbanor ska prioriteras så stämmer inte detta i det verkliga livet.

Som vi alla vet har vår eminenta utrikesminister Calle Str… f’låt Bildt varit på konferens med diverse andra högdjur i Davos och ätit många fina middagar. På den här konferensen deltog också den etiopiske diktatorn Meles Zenawi. Det hade ju varit en alldeles utmärkt idé för Calle att passa på att ta upp frågan om de både fängslade svenska journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson som ju sitter fängslade i Etiopien efter att ha arbetat på att forska över oljebolaget Lundin Petroliums inblandning i övergreppen i Ogadenprovinsen. Och vilken inblandning nämnda Carl Bildt haft i denna affären. Tror ni att Calle passade på att ta upp frågan med Zenawi? Nix Pix. Calle hittade väl inte honom bakom snapsglasen.

Kristdemokraten Lars Adaktusson (den f.d. journalisten) har en egen kolumn i tidningen Metro för att sprida sina idéer. I dagens Metro går han till storms mot den svenska diplomaten Hans Blix som han inte tycker har korrekt åsikt när det gäller Iran och Irans eventuella kärnvapenprogram. Hans Blix har t.ex. menat att den bästa garantin för att se till så att Iran inte skaffar kärnvapen är att se till att Israel inte heller har några kärnvapen. Hans Blix har också ifrågasatt den amerikanska och israeliska ganska högljudda kritiken av Iran och kraven på en bojkott och hot om militära aktioner mot Iran. Flera iranska kärnforskare (Iran uppger att man bara har ett civilt kärnkraftsprogram) har mördats av vad som troligtvis är israeliska agenter. Och israeliskt flyg har också tidigare genomfört bombräder mot iranska mål. Men Hans Blix är enligt Lars Adaktusson bara en vanlig USA- och Israelhatare när han ifrågasätter de hot mot Iran som Israel, USA och EU kräver. Det ska påpekas att Hans Blix även ifrågasatte kraven på Irak och uppgifterna om de irakiska massförstörelsevapen som var anledningen till invasionen av Irak. I efterhand har det ju visat sig att det var Hans Blix som var närmare sanningen än USA och ”världssamfundet”. Lars Adaktusson å sin sida föreslogs av många som kandidat till partiledarposten i Kristdemokraterna men ställde till slut upp på den förlorande Mats Odells sida i kampen om ledartröjan.

Slutligen har jag fått ett tips om namninsamlingen Stoppa utförsäkringarna av de sjuka. Gör det, skriv på alltså!

1 kommentar

Under Ängelholm, Bildt, Demokrati, Etiopien, Iran, Israel, Kristdemokraterna, Moderaterna, Sjukförsäkringen, Sjukvård

Ett svar till “Mer om det Moderata föraktet för demokratin

  1. Kurre

    Och mitt i alltihopa går livet vidare i Vejbystrand, som om inget hänt:
    http://www.vejbypartiet.blogg.se

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s