Jan Björklund!?!

När det återstår 5 månader tills Snackemostern Jan Björklunds lärarlegitimation ska vara införd så har Proffice (som fått uppdraget i privatiseringarnas anda) fått färdigt 2.000 ansökningar. Men det ligger kvar 85.000 ansökningar i högarna. Och ytterligare 100.000 beräknas komma in. Och det ska alltså vara klart till sommaren. – ”Komplexiteten i ärendena var betydligt större än vad någon kunde ana.” säger man nu på Utbildningsdepartementet. ”Alltså skjuts hela reformen på en osäker framtid. Vi får återkomma längre fram om vilken nytt datum som är realistiskt” fortsätter statssekreterare Bertil Östberg. Det kan bli en försening på mer än ett år. Well done Janne!

En annan reform som var nästan lika lite genomtänkt handlar om att för ett drygt år sedan tog Socialstyrelsen över ansvaret för att utreda misstänkta fel inom vården. Tidigare skötte Hälso- och sjukvårdens ansvarsnämnd utredningen (HSAN). Men dom hinner inte med så antalet fall som avgörs har sjunkit rejält. Ännu ett exempel på hur man gör reformer utan att fundera färdigt på konsekvenserna.

Vet ni hur det har gått med svenskarnas skulder sedan finanskrisen briserade 2008? Jo, enligt en artikel hos ekonomisajten E24 så har vi på några år haft en rejäl skuldsättningsfest. Och det handlar främst om bostadslån. Bostadsbubblan har fortsatt att blåsas upp. I Stockholm har bostadslånandet ökat med 38% på bara några år. Nu är ju naturligtvis 08:orna värst, men i hela Sverige har bostadsbubblan fortsatt att blåsas upp. Hur många kommer att få ett otrevligt uppvaknande den dag då räntorna stiger så att dom inte kan klara av lånen och dom samtidigt upptäcker att priserna på bostäder har minskat? Vilket alltså innebär att dom sitter fast i en rävsax.

Sedan ser vi att den s.k. konstnären Lars Vilks riskerar att dömas till 50.000 kronor i böter. För att fortsätta bygga på sitt s.k. konstverk Nimis som han i brott mot lagen bygger inne på naturskyddat område på Kullaberg så fällde han i oktober en gran inne på naturreservatet och använde sedan timret för att fortsätta bygga på sitt s.k. konstverk. De poliser som hela tiden finns runt Lars Vilks för att skydda honom är så innerligt trötta på honom att dom anmälde vad han gjort. Och han har nu alltså åtalats och riskerar böter på 50.000 för miljöbrott. Ett intressant uppgift i tidningsnotisen är att Lars Vilks uppger att han brukar ta nedfallet virke osv i skogen för att bygga på ”konstverket”. Annars har han tidigare hävdat att ”konstverket” uteslutande byggs med drivved som han plockar på stranden. Andra som tröttnat helt på Lars Vilks är Gyllenstiernska Krapperupsstiftelsen som äger marken och ansvarar för Naturreservatet. Dom kommenterar det hela med: ”Stiftelsen är trött på Vilks och hans hunger på publicitet. När man inser att Vilks bara vill ha publicitet så vill man inte spä på det” är deras kommentar till varför dom ligger lågt. Men dom har helt rätt. Lars Vilks är inget annat än en publicitetskåt bluff.

Den 4 december kommenterade jag hur privatiseringshysterin fått till resultat att Stockholm sagt upp avtalet med Röda Korset om att sköta behandlingen av tortyroffer. Den världskända behandlingen i Stockholm har skötts av Röda Korset i 26 år. Men efter sedvanlig upphandling gick uppdraget istället till det privata företaget WeMind AB. Ett företag som aldrig sysslat med den typen av känslig verksamhet förr. Och en utvärdering visade också att Röda Korset fick högre betyg än WeMind AB. Men, dom var billigare så man sparade några kronor. Men upphandlingen överklagades och nu har Förvaltningsdomstolen sagt sitt. Filippa Reinfeldt och Stockholm får bakläxa. WeMind AB har inte tillräcklig kompetens även om dom är billigare. Nu får trots allt Röda Korset fortsätta sin högt respekterade verksamhet medan Filippa Reinfeldt får fortsätta att gömma sig och undvika komma med kommentarer till media.

1 kommentar

Under Björklund, Boende, Lars Vilks, Miljö, Privatisering, Sjukvård, Skolan, Stockholm

Ett svar till “Jan Björklund!?!

  1. Grattis till röda korset får man konstatera. Tack och lov fungerade EN instans som den ska…

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s