Snackemostern Björklund sågas jäms med fotknölarna

Snackemostern Jan Björklund får allvarlig kritik av gemensamma krafter från Miljöpartiet och Lärarförbundet när dom skriver en debattartikel i Dagens Nyheter. Rubriken ”Lärare och elever får betala för Björklunds skolreformer” säger väl egentligen allt. – ”Jan Björklunds skolpolitik riskerar att bli ett lapptäcke utan sömmar. Sveriges lärare och elever riskerar att få betala priset för reformer som genomdrivs alltför snabbt, utan tillräcklig finansiering” skriver Eva-Lis Sirén, förbundsordförande Lärarförbundet och Gustav Fridolin, språkrör Miljöpartiet. Och vi kan lägga till att han är ute och reser totalt ganska ofta. Inte bara till Palestina för att råka ut för stenkastande israeliska extremister.

Jonas Sjöstedt tvålade till samma Snackemoster ganska rejält när dom träffades och debatterade. – ”Det är typiskt Folkpartiet. Ni satsar alltid på saker som inte funkar. Ni ska gå med i euron när det rasar ihop, ni ska gå med i Nato när det inte finns några fiender och ni ska ha kärnkraften när den är dyr, olönsam och miljöfarlig” var Jonas Sjöstedts tydliga sammanfattning av Jan Björklunds Folkpartiet. Och han har ju helt rätt.

Två gånger, både 2010 och 2011, har en majoritet i Riksdagen gett Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson i uppdrag att ändra reglerna för de som varit sjukskrivna i mer än 180 dagar. Vid båda tillfällena har den moderata ministern av en majoritet i Riksdagen fått i uppdrag att förändra reglerna så att dom återgår till att vara som dom som gällde innan Ättestupan i Sjukförsäkringen infördes av hans företrädare. Men Ulf Kristersson vägrar att lyda Riksdagen, antagligen får han inte för sin partikollega Finansminister Anders Borg. – ”Det är jätteprovocerande och jättearrogant” säger en av ledamöterna i Socialförsäkringsutskottet. Därför överväger nu de Rödgröna partierna att ta upp frågan i Riksdagen om en misstroendeomröstning mot Ulf Kristersson. En omröstning där även Sverigedemokraterna troligen kommer att rösta med de Rödgröna. Att frågan aktualiseras just nu beror på att den moderata ministern vid ett möte i Socialförsäkringsutskottet meddelat att han inte kommer att lyda Riksdagens beslut. Varför bry sig om de demokratiska institutionerna. Moderaterna bryr sig ju – om sig själva!

Slutligen läser jag om nya exempel på att det finns de som har för mycket pengar. I Stockholm har ett par parkeringsplatser varit till salu. Utgångspriset har varit 700.000 och 650.000 kronor – för en parkeringsplats. Visserligen inomhus i ett parkeringsgarage, men… Visst är det något fel i samhället när en uppmärkt parkeringsruta i Stockholm kostar mer än ett bostadshus på landsbygden. Som jag sagt flera gånger tidigare. Vi saknar inte ekonomiska resurser här i världen, men fördelningen av pengarna är lite sned. Vi använder våra pengar fel helt enkelt.

Lämna en kommentar

Under Björklund, Folkpartiet, Miljöpartiet, Moderaterna, Samhällsklyftor, Sjukförsäkringen, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s