Sven Tycker fortsätter mobba Jan Björklund

Det är uppenbart att Snackemostern Jan Björklund är starkt influerad av Moderaterna. Nu har han nämligen även tagit över den moderata ovanan att ljuga med statistiken. I debatten med Jonas Sjöstedt om bland annat kärnkraften hävdade Jan Björklund att det inte gick att avveckla kärnkraften eftersom den stod för 50% av den svenska elproduktionen. Vilket Jonas Sjöstedt påpekade var en felaktig siffra och sade att den istället låg på cirka 40%. Nu har Svenska Dagbladet granskat vem som egentligen har rätt. Och slutresultatet i sammanfattning är en stor Röd varningslampa för Jan Björklunds påstående medan Jonas Sjöstedt får Grönt ljus. Fakta är att 2004 stod kärnkraften för 50% av elproduktionen i Sverige. Sedan dess har den stadigt sjunkit och ligger sedan 2009 på 40% eller under detta. Jan Björklunds beräkning bygger på att kärnkraften byggs ut enligt planerna och att den sedan fungerar klanderfritt (i motsats till i dag). Jan Björklund ljuger helt enkelt!

En annan minister som verkligen trampat i klaveret är den moderata Socialförsäkringsministern Ulf Kristersson som jag berättade om igår. Då stod det klart att det med största sannolikhet skulle bli en misstroendeomröstning i Riksdagen som Ulf Kristersson då skulle förlora. Och då blev det panik i bygget. Ulf Kristersson fick åka hem och i all hast kalla till presskonferens och be om ursäkt. Socialdemokraterna verkar nöja sig med det för tillfället och frågan om misstroende är lagd på is. Men eftersom Ulf Kristersson fortfarande hävdar att han inte kommer att lyda Riksdagens beslut så vet vi inte vad som händer. Pinsamt är det i varje fall för Moderaterna.

Annars ser vi att nya siffror har presenterats av Arbetsförmedlingen. Dom visar att det i dag bara är 36% av de som är arbetslösa som får någon A-kassa. När Högeralliansen trädde till 2006 var siffran 70%. Det ska tilläggas att av de som får A-kassa är det 80% som inte får de 80% som det heter att A-kassan är. Straffbeskattade pengar alltså! Taket i A-kassan ligger helt enkelt så lågt att i stort sett ingen heltidsarbetande får 80% i ersättning. Taket motsvarar en månadslön på 18.600 kronor. Att så få i dag får någon A-kassa beror på flera anledningar. En är att kostnaden höjts så radikalt av Högeralliansen att allt för många väljer att stå utanför eftersom det blir för dyrt. Och just i de jobb där risken är störst för arbetslöshet är också avgiften högst. Ett annat skäl till att så få får någon A-kassa är att Högeralliansen skärpt reglerna för att få ut någon ersättning vilket har gjort att många som är medlemmar och som tidigare hade rätt till ersättning i dag trots betalda avgifter inte får någon ersättning. Intervjuad om frågan verkar Den Allsmäktiga Statsministern Fredrik Reinfeldt inte tycka att det hela är något problem. Syftet har ju uppnåtts. Ju fler som är arbetslösa, desto lättare kan lönerna hållas nere så att arbetsgivaren kan tjäna lite extra kosing.

Och så ser jag att flera från Socialdemokraternas högerflygel (som Sven-Erik Österberg och Mikael Damberg) som deltog i drevet mot Håkan Juholt nu tagits in i värmen av Stefan Löfven. Faktiskt direkt skandalöst, men avslöjande!

För övrigt ser jag att Björn Borg lanserat en ny serie kalsonger. Som är självlysande! Tänk vilken superb idé. Tänk alla kvällar då man har skitbrådis i säng och bara slänger iväg kläderna när man tar av dom. Nu hittar man i varje fall kalsongerna igen på morgonen även om dom hamnat under sängen.

Slutligen ser jag att den s.k. konstnären Lars Vilks blivit utsätt för äggkastning i Karlstad. Och det glädjer naturligtvis denna publicitetskåta gubbe.

Kanske ska ni läsa den här debattartikeln i Expressen. Den visar med önskvärd tydlighet att även Högerregeringens uppdragsgivare börjar tröttna på Fredrik Reinfeldt.

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Björklund, Jonas Sjöstedt, Kärnkraft, Lars Vilks, Reinfeldt, Sjukförsäkringen, Socialdemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s