En ny republikan är född?

Eftersom dom rätta personerna gjorde ett lyckat guppeliguppande vid rätt tillfälle har vad som troligtvis blir vår nya statschef fötts. Och vi kan väl alla glädjas tillsammans med lyckliga föräldrar. Men det visar ju också på hur orimligt systemet är med en stat där statschefsjobbet går i arv. Vi vet i dag inte ett dugg om hur lämplig den lilla beppen är som statschef. Hon kan vara lämplig, men kan också vara totalt olämplig. Vi vet inte ett dugg om detta, men statschef ska hon bli oberoende av hennes kvalifikationer. Trots detta ett stort grattis till lyckliga nyblivna föräldrar. Jag hoppas den lilla beppen kan få leva upp i lugn och ro utan att ständigt jagas av ansvarslösa journalister och fotografer.

Och då kan jag väl också passa på att gratulera de andra uppskattningsvis cirka 330 små beppar som fötts i dag. Jag hoppas att alla dessa små prinsar och prinsessor får leva ett lyckligt liv. Grattis alla lyckliga mammor och pappor! Precis som det fötts drygt 300 små barn i dag så har Republikanska Föreningen fått lika många nya medlemmar bara i dag. Låt oss alltså hoppas att medlemstillströmningen fortsätter i oförminskad takt. Någon har räknat ut att om utvecklingen fortsätter i samma takt som under de senaste tio åren så vill en majoritet av svenska folket införa republik ungefär samtidigt som den nyfödda stackars tösen blir tonåring. Dvs ungefär samtidigt som tösen kanske börjar fundera på allvar över varför hon inte kan behandlas som en vanlig människa? Varför hon inte kan få leva sitt liv som vanliga människor?

Annars gör hysterin över prinsessfödseln att jag blir ännu mer övertygad Republikan. När annars sansade människor börjar uppföra sig som totala fån i underdånighet så inser jag att detta är ett system som är skadligt. Gå med i Republikanska Föreningen.

”Statsöverhuvud skall tillsättas genom lag, ej genom samlag”
/Wilhelm Moberg

Veckans rubrik måste vara den här: Vargvänlig polis i skottgluggen. Den handlar om polis som engagerat sig även privat för att lagen ska följas när det gäller att hålla efter varghatarnas tjuvjakt på varg. Tänker tjuvjägarna börja jaga poliser också?

Veckans citat måste komma från Frankrike. Den tidigare IMF-chefen Dominique Strauss-Kahn, som ju med hjälp av välbetalda advokater lyckades bli friad från våldtäktsanklagelser i USA, har fortsatt att ha problem med sina kvinnoaffärer. Men visst måste en välrespekterad man med en massa pengar att betala advokater för vara den som talar sanning istället för en fattig invandrarkvinna från Afrika. Det har både innan affären med Nafissatou Diallo och efter denna gjorts anmälningar mot DSK för mindre lämpligt uppförande mot olika kvinnor. Nu senast har Dominique Strauss-Kahn fått tillbringa natten i häktet under en utredning av en stor prostitutionshärva. Men citatet kommer från Dominique Strauss-Kahns advokat som försökt prata bort det hela med: – ”Försök själva särskilja en naken prostituerad kvinna från en annan naken kvinna.” Själv tycker jag faktiskt att den goda Dominique Strauss-Kahn i fortsättningen ska undvika att befinna sig bland en massa nakna kvinnor – förutom hustrun alltså.

Såg Plus på SVT som bland annat granskade vårt orange kuvert och hysterin om PPM-sparandet. Och dom tog verkligen ner hysterin på golvet. Att det är så’n hysteri handlar främst om att det finns mycket pengar att tjäna – för de som administrerar det hela alltså. Inte för oss sparare. Snarare var väl rådet att verkligen inte betala någon för att sköta investerandet. Det kostar mer än det smakar. Och om man inte tycker det är extra roligt, gör inget alls. Själv har jag gjort ett medvetet val. Jag har valt att inte välja! Och än så länge kan jag se att detta lönat sig bättre än genomsnittet för de som gjort andra aktiva val. Allra sämst går det för de som betalar för någon att göra valen. Där försvinner det mesta i avgifter.

Från de ekonomiska nyheterna hämtar vi informationen att den ekonomiska utvecklingen i hälften av Euro-länderna är negativ. Dom, befinner sig alltså i recession. Genomsnittet för hela Euro-området är att ekonomin backar. Eurovalutan är helt enkelt skadlig för medlemsländernas ekonomi!

Och så fortsätter mobbningen av Fredrik Reinfeldt. Regeringens haveri är titeln på dagens huvudledare… Taskigt Fredde!

För övrigt ser jag att Oskarshamns andra reaktor stoppats efter läckage (nä, ingen akut fara, det är ”bara” olja som läckt). Men reaktorn står still, precis som 0skarshamn 1:an som står still för underhåll. Men lyckligtvis kör i varje fall 3:an så det kommer lite elström från Oskarshamn. Nu är ju den stora kylan över så det är ingen ko på isen heller.

Slutligen ser jag att fru Reinfeldt fått genomgå en operation. Och vi får väl hoppas att Filippa snart är fit for fight. Men vad jag inte begriper är varför hon ska vara sjukskriven. Visst går det att jobba hemifrån? Visst kan man anpassa arbetet? Och det måste väl också finnas andra jobb hon istället kan jobba med. Sjukskriven behöver man bara vara om man ligger medvetslös i en respirator. Alla andra kan nog jobba lite smått. Annars ser jag att sjukskrivningsnivåerna fortsätter att stiga och dom slår just nu rekord. Det är nog dags med en ökad straffbeskattning av simulanterna Fredrik!

5 kommentarer

Under Euro, Högeralliansen, Kärnkraft, Monarki, Pensioner, Reinfeldt, Republik, Sex, Sjukförsäkringen, Vargar

5 svar till “En ny republikan är född?

 1. Ping: Hemimammas Fräcka Fredag – Vår Borg är oss en väldig GUD.. Ehum, eller är det tvärtom? « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

 2. ” Vi vet i dag inte ett dugg om hur lämplig den lilla beppen är som statschef. Hon kan vara lämplig, men kan också vara totalt olämplig. Vi vet inte ett dugg om detta, men statschef ska hon bli oberoende av hennes kvalifikationer.”

  Men vi vet vilka hon brås på och det bådar inte särskilt gott, som ju alla borde förstå.

  /Skvitt

 3. ”Slutligen ser jag att fru Reinfeldt fått genomgå en operation. Och vi får väl hoppas att Filippa snart är fit for fight. Men vad jag inte begriper är varför hon ska vara sjukskriven. Visst går det att jobba hemifrån? Visst kan man anpassa arbetet? Och det måste väl också finnas andra jobb hon istället kan jobba med. Sjukskriven behöver man bara vara om man ligger medvetslös i en respirator. Alla andra kan nog jobba lite smått. Annars ser jag att sjukskrivningsnivåerna fortsätter att stiga och dom slår just nu rekord. Det är nog dags med en ökad straffbeskattning av simulanterna Fredrik!”

  Jag hoppas inte ett dugg på att hon snart blir fit for fight, såvida hon inte kommer att uttala sitt gillande av den offentliga sjukvård hon har fått åtnjuta och så vida hon inte visar sin uppskattning för den underbetalda vårdpersonalens vardagliga slit. Och såvida hon inte inser värdet av den vård hon har fått.

  Om Filippa inte börjar tala om solidaritet och gemenskap kan hon lika väl fortsätta att vara sjukskriven tills hon blir utförsäkrad och måste stå till arbetsmarknadens förfogande.

  /Skvitt

 4. PS!
  Delade på FB.
  /Skvitt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s