Rojalistskvaller på tomgång

Skvallret från den blåblodiga fronten tycker jag redan börjar gå på tomgång. De stora frågorna under dagen verkar vara att Prinsessan Madde fortfarande inte har kommit hem och grattat syrran. Men det förklaras visst med att hon har viktigare saker att pyssla med ”over there”. Och det är ju alltid så att det är en fråga om prioriteringar. Den andra stora frågan att sladdra om är att Herman Lindqvist gått ner på knän och ödmjukt bett om förlåtelse. Han tyckte ju inte att Estrella f’låt Estelle var något lämpligt namn på en blivande drottning. Han tyckte det lät som en bakelse eller en nattklubbsdrottning – själv tycker jag det låter som chips. Att kritisera blåblodiga är ju inget man gör ostraffat – allra helst om man heter Herman Lindqvist. Alltså ber han ödmjukt om ursäkt.

Men för övrigt har inget hänt. Vad ska egentligen Svensk Gamtidning fylla hela sin tidning med? Det händer ju faktiskt inte så mycket. Och man kan ju inte gärna rapportera om vilken sorts blöjor som används, vem som byter blöjorna och allt det där som är det viktiga med små beppar. Fast Gamtidningen kan nog vid närmare eftertanke rapportera om detta. Jag kan nästan slå vad om att Danneponken kommer att framställas som en riktig hjälte eftersom han också byter blöjor!

Bland dagens mer lokala nyheter ser jag att det upptäckts ett utsläpp av diesel i Humlebäcken. Och det är ju inte kul. Det här bäcken där jag själv som liten parvel plumsat i många gånger. Halkat ner på slänten, snubblat på stenar eller brakat genom is. Men kul har man haft…

Jag noterar också att det väl var i kväll som sista deltävlingen Melodifestivalen hölls. Det här är väl något som sätter rekord i att dra ut på något i all evighet. Efter att ha hört Björn Ranelids tidigare vinnarlåt så insåg jag att tittarna inte heller tar det på allvar. Så på så sätt kan man ju se det som en förmildrande omständighet.

Jag ser att EU-Domstolen kommit fram till att det inte är självklart att en stat behandlar flyktingar på ett acceptabelt sätt bara för att staten ligger i Europa. Det aktuella utslaget från EU-Domstolen handlar om flyktingar som överklagat avvisning från Storbritannien och Irland till Grekland enligt Dublinförordningen. Den innebär att frågan om asyl ska behandlas av första staten inom Schengenområdet. Och eftersom de aktuella flyktingarna först var i Grekland innan dom tog sig till Storbritannien och Irland så skickar dessa stater bara tillbaka dom till Grekland. Nu har EU-Domstolen kommit fram till att behandlingen av flyktingar i Grekland är så usel att man inte kan tvingas avvisa flyktingar tillbaka dit. Nu innebär detta inget nytt för Sverige eftersom vi redan sedan länge inte skickar tillbaka flyktingar till Grekland. Men till Italien skickas dom på löpande band. Och frågan är om flyktingmottagandet där är acceptabelt.

Slutligen ser jag att en domstol i Nederländerna kommit fram till att en judisk man som vägrade visa polisen sin legitimation eftersom det var Sabbat (lördag) inte gjorde något fel. Och det aktualiserar verkligen hur korrekt den lag är i Nederländerna som förbjuder bärande av heltäckande slöja, t.ex. burka. Om religionsfriheten är så stor att ortodoxa judar inte kan avkrävas legitimation på Sabbaten så är det väl tveksamt om den lag som rasisterna i Nederländerna drivit igenom med burkaförbud egentligen är giltig? Fortsättning följer.

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Flyktingmottagande, Monarki, Rasism, Republik, Rojalism, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s