Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt har tröttnat

Jag lyssnade på Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt i TV på kvällen. Han skulle i Agenda försöka förklara varför andelen arbetslösa som får A-kassa utbetald har sjunkit från 70% när Högeralliansen fick makten 2006 till 36% i dag. Och det är mycket uppenbart att Fredrik Reinfeldt är trött, mycket trött. För det var en mycket oinspirerad man som försökte bortförklara ett fiasko.Det enda han hade att komma med var ett påpekande om att A-kassan skulle vara en omställningsförsäkring. Inte ett ljud om hur det kan vara en försäkring om den stora majoriteten inte får något utbetalt på försäkringen. Det finns ingen som inte anser att Arbetslöshetsförsäkringen skall vara just en försäkring under en begränsad tid. Vad kritikerna säger är att reglerna måste vara sådana att de som är medlemmar i försäkringen också ska få ersättning från försäkringen med rimliga regler. Att reglerna och avgifterna är så utformade att de bedöms som rimliga och lockar till medlemskap. Fredrik Reinfeldt och hans Högerkompisar har helt enkelt förstört försäkringen så illa att den helt plötsligt blivit en försäkring för en minoritet. Och han hade inget vettigt att säga till sitt försvar. Fredrik Reinfeldt är Trött!

Fredde fick också svara på varför att fler sjuka och arbetslösa hänvisas till Försörjningsstöd (Socialbidrag) från kommunerna. Har Moderaterna utvecklats från ett parti som hävdar att man stödjer försäkringslinjen till ett bidragsparti? Fredrik Reinfeldt hade inte heller nu något vettigt att säga. Fredrik Reinfeldt är Trött?

På ett annat område är Moderaterna också rejält illa ute. Även Folkpartiet ställer nu upp för en linje som vill förändra Migrationsreglerna så att man lättar på reglerna för anhöriga att få uppehållstillstånd. Frågan är föranledd av 91-åriga Ganna Chyzhevska som ska utvisas till Ukraina trots att alla hennes anhöriga bor i Sverige och hon inte har någon kvar i Ukraina. Men Utvisningsminister Tobias Billström har ju klart gått ut och deklarerat att beslutet är riktigt. Ganna ska UT! Nu har alltså Folkpartiet anslutit sig till sina kollegor Centerpartiet och Kristdemokraterna som precis som den Rödgröna oppositionen vill ändra reglerna så att reglerna mildras. Men Utvisningsminister Tobias Billström fortsätter att styvnackat sätta sig till motvärn. ”Vi har inte råd” säger han. Troligtvis skulle hela Sverige gå i konkurs om kanske några hundra gamlingar kan få leva sina sista år / månader tillsammans med sina anhöriga i Sverige. Utvisningsminister Tobias Billström är en omänsklig, pengagniden Moderat. Och tyvärr även skåning – jag skäms!

Och när vi nu ändå är inne på migrationspolitik och anhöriginvandring så kan jag inget annat än påminna om andra orimliga regler. I jobbet träffar jag ett stort antal flyktingar som ska utvisas till sina hemländer trots att dom har fru och barn (och även flera barn på väg) i Sverige. Men av princip ska dom utvisas till sina hemländer för att när dom kommit dit på närmsta svenska ambassad söka nytt uppehållsvisum till Sverige så att dom kan resa tillbaka till Sverige och hustru och barn, och till och med gravida hustrur som förhoppningsvis inte hinner föda barnen innan pappersexercisen blir färdig. Och under tiden ska dom sitta inlåsta på ett förvar hur mycket dom än medverkar för att ordna pass och andra handlingar. Något som kan ta lång tid. Det är skam! Hör du det Tobias Billström?

Slutligen har vi dagens citat. Det kommer från vår totalt okunniga EU-minister, Birgitta Ohlsson: – ”Svenska folket kommer att få besluta i en folkomröstning, säkert om en hel del år, om man vill ha euron eller inte.” Det ska alltså påpekas att detta är sagt av Folkpartisten Birgitta Ohlsson i januari i år. Inte innan den folkomröstning om Euron som vi redan hållit 2003. Birgitta Ohlsson verkar ha glömt att svenska folket redan sagt Nej till Euron. Men vad Birgitta Ohlsson egentligen vill ha sagt är att svenska folket kommer att få folkomrösta om Euron tills vi svarat rätt. Makten kommer inte att ge sig. Det kommer att hållas folkomröstningar regelbundet tills svaret har blivit det rätta. Eller Euron har slutligen kraschat. Den omröstning som har hållits slutade i 56-42 för ett Nej. Men vi håller sakta på att smygas in i samarbetet ändå. Senast genom en anslutning till den s.k. Merkozypakten.

För en månad sedan röstade Kroatien Ja till att införa Euron. Omröstningen slutade 66-33 för ett Ja. Men med ett valdeltagande på bara 44%. Och för att lyda ett råd från Moderaten Åsa Herbst i Ängelholm som tycker att man måste även ta hänsyn till de som inte röstar i en folkomröstning. När hon förlorade en lokal folkomröstning hävdade hon nämligen att Maktens Ja-sida vunnit trots att Nej-sidan fick flest röster. Hon lade till de som inte röstat till ja-sidan och då vann den. Och jag förutsätter att de som inte gick och röstade i Kroatien (en majoritet) faktiskt inte tyckte att Kroatien skulle införa Euron. Och då var det bara 29% som sade Ja.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s