Carl Bildt är okänslig, obildad, avskyvärd och reaktionär

Dagens citat måste komma från förre folkpartiledaren Per Ahlmark som i samband med Folkpartiets riksmöte i Västerås i dagarna sade vad han tyckte om Moderaternas Carl Bildt. – ”han är och förblir en ytterst okänslig, reaktionär och obildad politiker.” Han använde även epitetet ”avskyvärd”. Jag har aldrig varit någon älskare av Per Ahlmark (kan man älska en folkpartist…), men i det här fallet har Perra blivit min idol.

Sedan ser jag att Sverigedemokraternas Tony Wiklander är inblandad i interna bråk. Och det är något som inte förvånar mig. Jag har snarare varit förvånad över att det inte hänt tidigare. Tony Wiklander, som sitter i Riksdagen för Sverigedemokraterna, bor här i Åstorp precis som jag. Vi har båda suttit i kommunfullmäktige tillsammans en gång i tiden. Vi har också tillhört samma parti en gång i tiden. Tony Wiklander har troligtvis svenskt rekord i att vara medlem av flest politiska partier. Och det slutar i stort sett alltid med att han blir osams med sina partikamrater. När vi från början satt i fullmäktigeförsamlingen var Tony Socialdemokrat. Men efter interna bråk lämnade han partiet och gick till Vänsterpartiet. Efter interna bråk där slutade han och bildade eget. Och efter ett antal sådana konstellationer blev det Sverigedemokraterna. Och nu är han alltså inblandad i interna bråk där.

Och så ser vi att två olika väljarundersökningar presenterade i dag ger de Rödgröna ett försprång över Högeralliansen, samtidigt som Socialdemokraterna passerat Moderaterna. Både Aftonbladet och Metro presenterar sina undersökningar i dag. I korthet kan vi se att Socialdemokraterna växer och har nu passerat Moderaterna i storlek. Miljöpartiet och Vänsterpartiet tappar lite, men är fortfarande 3:e och 4:e största parti. Moderaterna tappar medan röstboskapen inom Folkpartiet, Centerpartiet och Kristdemokraterna genom att ha tuffat till sig lite mot Moderaterna nu ökar, även om det är marginellt. Ett val i dag skulle alltså ge ett maktskifte där de tre Rödgröna partierna är större än Högeralliansens fyra partier. Det har blivit lite roligare igen!

Och våldet i Afghanistan fortsätter att skörda offer. En ung amerikanska soldat har mitt i natten gått ut och skjutit ihjäl minst 16 civila personer helt utan anledning. Skulden till det hela kan troligtvis inte läggas någon annanstans än i det faktum att krig förråar och förstör människor. Naturligtvis kommer händelsen att utnyttjas av extremister på andra sidan och ännu fler människor kommer att dö. Både skyldiga och oskyldiga. Dödande förstör människor, och politiker och andra ledare som har alldeles för lätt att ta till militära medel för att lösa konflikter har mycket dödande på sitt samvete. Nu ännu fler döda.

4 kommentarer

Under Afghanistan, Bildt, Folkpartiet, Militär, Moderaterna, Sverigedemorkaterna, USA, Väljarundersökning

4 svar till “Carl Bildt är okänslig, obildad, avskyvärd och reaktionär

 1. Du är allt kul du Sven.
  När en person, som du uppenbarligen inte har allt för mycket till övers för, uttalar sej nedsättande mot Bildt så blir denne idol. Det är roligt och uppiggande med folk som förgyller min vardag.

  Du brukar själv hävda att man ska ta opinoinsundersökningar med en nypa salt. Det gäller generellt och speciellt om man syftar på en undersökning som kommer från Yougov. Jag är själv medlem i dess panel och vågar påstå att det är ett stort skämt. Möjligheterana att snabbklicka igenom frågor utan att läsa och ta ställning för att snabbt få poäng som man kan växla in mot diverse prylar är stora.
  Men om man ändå ska fördjupa sej i siffrorna så kan man konstatera att ökningen för (KD), som du betecknar som marginell, i själva verket är en ökning med 35%. Vidare kan man se att alliansen +(MP) har runt 55% för det finns väl inget uttalat rödgrönt alternativ? Nu låter ju både Löfven och Margaretha Andersson som moderna moderater så det ska nog bli bra ska du se.

  • Jag hoppas du förstod min lilla ironi när det gällde Per Ahlmark (som jag har mycket dåligt förtroende för). De ord han använde vill inte ens jag använda om Calle…

   När det gäller väljarundersökningar gäller det alltid att hitta det som är bra och glömma de dåliga. Mina kommentarer gällde en sammanslagning av båda undersökningarna.

   Jag är också medlem i Yougov…

 2. Nä, jag vet att ironi är svårt. Och dessutom saknar jag nog en hel del förmåga.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s