Riksdagen lyder order

Och så kan vi konstatera att den svenska Riksdagen i sedvanlig ordning lyder EU och rättar in sig i ledet. Efter hot om böter för att vi inte lydde i tid har nu Riksdagen röstat igenom det s.k. Lagringsdirektivet. I sedvanlig ordning försöker Sverige vara bäst i klassen. All heder åt de politiker som vågar stå upp och inte acceptera allt som bestämts i Bryssel. Att välja politiker till den svenska Riksdagen börjar snart bli helt onödigt. Redan i dag är de flesta beslut som fattas bara gjorda på order nerifrån. Och då behöver vi ju inte ha en hel Riksdag med 349 ledamöter. Egentligen räcker det med en ensam ledamot. Och eftersom Knugen ändå inte ska ha något politiskt inflytande så kan man ju egentligen införa att Knugen en gång i veckan går ner till Riksdagshuset och trycker på Ja-knappen till alla de order som kommit från Bryssel. Då gjorde han ju i varje fall någon nytta!

Samtidigt som löneförhandlingarna för Handels kärvar ordentligt, sedan Arbetsgivarsidan inte ens vill acceptera avtal på samma nivå som Industriavtalet, så avslöjas i dag hur mycket extra ICA:s chef får – för att sluta. Handels kräver att de anställda inom handeln i princip ska få lika mycket i kronor räknat som inom industrin. Det innebär, eftersom lönerna är lägre, något högre påslag i procent. Men Arbetsgivarsidan anser att konjunkturen inte ens tål att man inom handelns område i procent får lika mycket som industrin. Och i dag avslöjas hur många miljoner den avgående VD:n för ICA får i slutlön. Totalt får han för 2011 ut 30 miljoner kronor. Varav 14 miljoner handlar om en liten extra dusör för att han inte under ett par kommande år ska ta jobb hos någon konkurrent. Visst är dom kul?

Alla dom här slipsgubbarna med sina fantasilöner på mångmiljonbelopp, vad gör dom med pengarna? För att göra skäl för lönen så kan dom ju inte ha någon fritid. Dom kan ju inte ha tid att förbruka pengarna. Dom kan helt enkelt inte behöva dom. Det måste alltså handla om något annat. Att sitta i bastun och skryta? – ”Haha, jag fick 28 miljoner. Men du fick bara 25 miljoner. Haha, du är lurad!” Är det så det låter?

Jag upprepar vad jag sagt många gånger förut. Vår samhälle och vår värld saknar inte resurser. Men fördelningen av de tillgängliga resurserna lämnar mer att önska. De’ bidde’ fel!

1 kommentar

Under Demokrati, Ekonomi, EU, Löner, Samhällsklyftor

Ett svar till “Riksdagen lyder order

  1. Ping: HEMIMAMMAS TANKAR – DE STYRANDE KRAFTERNA – BILDLIGT & BOKSTAVLIGT « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s