Sparka Sten Tolgfors

Skandalen med den svenska vapenexporten till Saudiarabien växer. Att man i hemlighet skapar ett bolag som ska bygga en vapenfabrik i Saudiarabien för att komma undan exportkontrollen är oförlåtligt. Att Militärens Underrättelsetjänst står för kulorna – i kontanta sedlar – är oförlåtligt. Och när man sedan läser att FOI:s förre generaldirektör Madelene Sandström berättar om ett möte mellan Cecilia Looström från Försvarsdepartementet och en saudisk general där Looström dagen efter begär in handlingarna för att förstöra dom med motiveringen ”Vi måste skydda ministern” så blir jag övertygad. Sten Tolgfors kan inte fortsätta att skyddas. Lögnerna och fifflet har tagit ett steg för långt. Ge Tolgfors sparken!

/tillägg 120429. Från Cecilia Looström har jag fått följande uppmaning: ”Din blogg innehåller felaktiga påståenden eller lögner. Ingenting har dolts för ministern. inga protokoll har hämtats från FOI. Relevanta dokument har sparats och diarieförts. Tacksam om du tar bort referenserna till mitt namn. ” Jag tar inte bort, men Cecilia Looström anser alltså att uppgifterna ovan är felaktiga. Mina uppgifter är hämtade här./

Riksrevisionen har granskat vilket underlag som styrt infrastruktursatsningar, och det visar sig att siffrorna är fel. Man underskattar de faktum att nya vägar också skapar mer trafik. Man räknar med mycket fler elbilar än verkligheten. Däremot överskattar man järnvägstrafiken och tar ingen hänsyn till fattade beslut om kraftigt ökade banavgifter för järnvägstrafiken. Och man har rena glädjekalkyler när det gäller utsläppsutvecklingen. Och Riksrevisionen lägger skulden på Regeringskansliet. Fast vår moderata Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd verkar inte förstå.

En regional väljarundersökning för Skåne visar att Centerpartiet riskerar att åka ut ur regionfullmäktige. Enligt denna undersökning skulle Centerpartiet bara få 2% av rösterna i Skåne. Maud(eraten) Olofsson och sedan Annie Lööf har verkligen lyckats med sin strategi att avskaffa partiet. Någon som insett detta är Centerns Ungdomsförbunds förbundsordförande Hanna Wagenius som tillsammans med Adam Cwejman som är förbundsordförande för Liberala Ungdomsförbundet har skrivit en debattartikel där man föreslår en sammanslagning av Centerpartiet och Folkpartiet. Och kanske skulle en sammanslagning ge ett liberalt parti som klarar 4%-spärren.

Jag såg Filippa Reinfeldt på TV i går på kvällen med stort leende på läpparna berätta att skattefifflande Capio ska fortsätta sköta St Görans sjukhus. Dom bjöd nämligen lägst. Att bolaget har en skattemoral som är lägre än maffian har ingen betydelse. Det står inget om moral i underlaget för upphandlingen nämligen, sade Filippa.

2 kommentarer

Under Centern, Järnvägar, Privatisering, Saudiarabien, Skattefusk, Tolgfors, Vapenexport, Väljarundersökning

2 svar till “Sparka Sten Tolgfors

  1. Cecilia Looström

    Din blogg innehåller felaktiga påståenden eller lögner. Ingenting har dolts för ministern. inga protokoll har hämtats från FOI. Relevanta dokument har sparats och diarieförts. Tacksam om du tar bort referenserna till mitt namn. Med vänlig hälsning. Cecilia

    • Jag tar inte bort uppgifter från bloggen. Men, jag har kompletterat texten med det du själv framför direkt efter mina, som du säger, felakiga påståenden. Jag har också lagt in en länk för att berätta var jag själv fått uppgfiten ifrån. Så duktig är jag nämligen inte att jag kan hitta på saker helt och hållet själv.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s