Sten Tolgfors fick gå

Mitt krav i går om att ge Sten Tolgfors sparken gick fortare igenom än jag trodde. I dag meddelade Sten Tolgfors och Fredrik Reinfeldt tillsammans att Sten Tolgfors avgår. Men påståendet att det hela var planerat sedan länge och bara blev lite påskyndat ger vi inte ens fem ruttna lingon för. Om det nu var planerat, varför fanns det inte en ersättare redo? Varför fick ett stolpskott som Catharina Elmsäter-Svärd akut ta över? Jag hörde på TV4 News en hög militär uttala sig, och det var inte många vänliga och uppskattande ord om Sten Tolgfors. Att inte ens militärerna är nöjda säger allt om misslyckandet. Det är viktigt att granskningen fortsätter av skandalen. Det går inte som politiker att ljuga. Och det står allt mer klart att vår moderata försvarsminister har ljugit. Min tro är att Den Allsmäktige Fredrik Reinfeldt gett Sten Tolgfors sparken i en förhoppning att granskningen ska upphöra och skandalen dö ut. Det kommer att misslyckas. Och påståendet om en självvald avgång som var planerad är inte värt mer än ett stort HAHA!

Region Skånes upphandlingsraseri fortsätter att skapa problem. På mindre än 12 månader har det visat sig att 3 olika upphandlingar har slutat i konkurs eller nästan konkurs och ideligen satt regionen på pottkanten. Alltihop eftersom jakten på besparingar och privatiseringsfanatism gjort att man valt lägsta anbud utan att ta hänsyn till att anbuden i själva verket var på tok för låga och omöjliga att genomföra utan konsekvenser. Först var det trafiken med Øresundstågen som gick till bolaget DSBFirst. Men deras anbud byggde på att DSB i Danmark skulle subventionera verksamheten. När detta inte längre gick slutade det med en akutinsats och i dag är det istället Veolia som sköter större delen av trafiken – till ett högre pris än ursprungligen. Sedan gick ambulansentreprenören Sirius Humanum i konkurs och med akut varsel fick konkurrenten Falck ta över till högre pris medan en månads betalning till konkursboet var kastade i sjön. Fortfarande råder brist på ambulanser av tillräcklig kvalitet. Och sedan gick den största färdtjänstentreprenören Taxibil Syd i konkurs. Anbudet var helt enkelt så lågt att det inte gick att driva verksamheten. Nu har en kontroll av de bilar som använts sedan andra taxibolag akut fått ta över till ett högre pris gjort att mer än var fjärde bil fått körförbud pga blankslitna däck och usla bromsar. Det framtvingade låga anbudet har helt enkelt inte räckt till att sköta bilarna på ett trafiksäkert sätt. Nu är det brist på bilar och Skånetrafiken får lägga stora resurser på att överhuvudtaget få fram tillräckligt med bilar så att trafiken kan fungera. Det är dags att inse att det är servicen till medborgarna som är det viktiga, inte att privatisera och upphandla till lägsta möjliga pris. Lägsta pris ska betalas av någon. Det är personal, kunder och säkerhet som får betala.

Ibland kan man tro att det är lönande att blogga. Glöm det! Det finns bloggare som får mutor för att skriva positivt om företag och företeelser. Men de flesta bloggare är inte prostituerade och villiga att sälja sina ord för gratiserbjudanden eller mutor. Den ökända s.k. skönhetskliniken Adam & Eva har t.ex. erbjudit ett antal bloggerskor gratis behandling. Och flera lågt stående prostituerade bloggar har nappat. Nu ska Skatteverket ta en liten koll på vilka som nappat och kontrollera vilka som tagit upp värdet i sina deklarationer. Vi ser med spänning fram emot nästa sändning. Det finns garanterat en hel del slantar att hämta här. Kanske kan det få dessa köpta bloggare att skriva vad dom tycker istället för vad dom får betalt för att skriva.

Slutligen noterar jag att vi får nya bevis för att hela Ättestupapolitiken i sjukförsäkringen är ett misslyckande. I början minskade sjukskrivningarna eftersom sjuka människor plötsligt förklarades friska eftersom dom varit sjukskrivna längre än vad lagen bestämt att man fick vara sjukskriven. Men, de sjuka som inte hamnat i arbetslöshetskön återvänder nu på löpande till sjukskrivningsstatistiken. Numera stiger sjukskrivningssiffrorna igen snabbt. Det har visat sig att människor blir inte friska bara för att man ändrar lagen. Det finns mycket att göra för att hjälpa sjuka och handikappade till en meningsfull sysselsättning istället för en meningslös sjukskrivning eller sjukersättning. Men det är svårt, det kostar resurser och ställer krav på arbetsgivarna (både privata och offentliga) att ställa upp. Men den moderata ideologin som går ut på att sjuka människor bara är lata har misslyckats. Att tro att dom skulle bli friska bara man sparkade på dom var misslyckat. Den människosynen var inte human. Den misslyckades.

1 kommentar

Under Bloggar, Försäkringskassan, Militär, Moderaterna, Privatisering, Sjukförsäkringen, Skattefusk, Skåne, Skånetrafiken, Tolgfors

Ett svar till “Sten Tolgfors fick gå

  1. Ping: HEMIMAMMAS TANKAR – TOLGFORS RYKER, MEN INGEN RÖK UTAN ELD. « HEMIMAMMA – Brinner för en grön värld med ett rött hjärta och lever livet i närhet med döden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s