Om totalt okunniga politiker

Apropå de löjliga förslagen från högerhåll (dvs Folkparti- och Centerhåll) om sänkningar av lägstalönerna så kan det kanske vara intressant att titta på hur låga lägstalönerna i verkligheten redan är. För helt uppenbart är att okunniga politiker som Annie Lööf och Jan Björklund inte har en aaaning om hur lönerna ser ut. Att sänka svältlöner med 25% är direkt oanständigt. Enligt gällande avtal är lägstalönen i gällande avtal inom Fastighetsbranschen 9.360 kronor i månaden. Inom Handels ligger lägstalönen på 11.892 kronor. Inom Hotell- och Restaurangbranschen är lägstalönen 11.925 kronor. En Installationstekniker har som lägstalön 12.248 kronor. Jag tror inte att en arbetsgivare anställer fler personer för att han får betala en månadslön på 7.500 kronor istället för 10.000. Den som tror detta är så naiv att hen faktiskt inte borde syssla med politik. Eller också finns det en annan baktanke bakom förslaget. Dvs att ytterligare tvinga arbetarrörelsen till underkastelse i ett allmänt hat mot facklig verksamhet?

Piratpartiet fortsätter att tappa medlemmar. Allt fler inser att ”enfrågepartier” inte fyller någon funktion. I dag har PP 8.300 medlemmar, vilket är hälften av vad man hade för ett år sedan. Och det är bara en sjättedel av vad man hade som mest för några år sedan. Piratpartiet kan fylla en funktion som en påtryckargrupp, en opinionsbildande verksamhet. Jag håller inte med om allt, jag håller kanske inte med om så mycket. Men jag respekterar att dom har de åsikter man har och förstår i allmänhet hur man kommit fram till dom. Men att av detta göra ett politiskt parti som måste ta ställning till mängder av andra frågor också är omöjligt. Att rösta på Piratpartier är som att spela Bingo om åsikterna i de flesta viktiga politiska frågorna. Det är bra att PP krymper. Det gläder Sven!

Om en vecka inleds rättegången mot Skandinaviens värsta politiska terrorist någonsin. Högerextremisten och islamofoben Anders Behring Breivik som mördade sammanlagt 77 personer. Målet var att skada Arbetarrörelsen och väcka upp islamofobin hos folket. Ett mål som totalt har misslyckats. Arbetarrörelsen i Norge har stärkts. Nya medlemmar strömmar till och Arbeiderpartiets ungdomsförbund växer snabbt. Och samtidigt är stödet för det mångkulturella samhället större.

Och snart blir det rättegång även i Malmö mot Sveriges mesta terrorist, Peter Mangs. Mannen som gav sig ut i Malmös nattmörker och sköt ihjäl invandrare på löpande band.

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Arbetsmarknad, Centern, Folkpartiet, Högerextremism, Islamofobi, Löner, Malmö, Norge, Piratpartiet, Rasism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s