Reinfeldts försnillade miljoner

Sveriges Radios Ekoredaktion har fortsatt att granska hur det gick till när Filippa Reinfeldt och hennes moderata kompisar i ledningen för Stockholms län i stort sett skänkte bort Vårdcentralen Serafen till partikamrater och personliga vänner. Det har nu framkommit att man var mycket väl informerade om att priset på knappt 700.000 kronor var rena klippet – för köparna alltså. Detta var beräknat efter vad inventarierna var värda. Men flera beräkningar som gjordes och som ansvariga beslutsfattare hade kännedom om visade att redan första året beräknades vinsten bli 2,5 miljoner eller mer för köparna. Men Filippa Reinfeldt och de andra moderaterna i Stockholms ledning ville sälja till personalen istället för till någon stor koncern. Och det var väl inte heller en nackdel att flera var personliga vänner och partikamrater? Hur som helst sålde köparna själva Vårdcentralen efter 4 år för 20 miljoner till vårdkoncernen Capio. Och under tiden har man tjänat mellan 2-4 miljoner om året i vinst. Intressant är att ingen ansvarig i dag vill uttala sig för Ekots journalister utan alla hänvisar till en och samma person – som inte vill uttala sig! Hur som helst har Kammarrätten kommit fram till att hela försäljningen stred mot Kommunallagen. Och det var helt medvetet som man sålde till rejält underpris. Följ hela skandalen på Ekots hemsida. Eller se alla Moderaternas förskingringar av stockholmarnas tillgångar på Stockholmsrean. Det är gott om försnillade miljoner! Själv skrev jag lite om det här redan i januari i år (den 12, 13 och 20 januari 2012). Som hon sade Batra, ”Stockholmare är smartare”. Det stämmer i varje fall på de som fått tjäna en slant på de moderata privatiseringarna.

I går noterade jag också att förtroendet för Kungahuset rasar och nu är lägre än någonsin. Någon Estrella… f’låt Estelle-effekt har inte kommit. På 90-talet låg gapet mellan plus och minus på 41%. För bara två år sedan låg gapet på 21%. I den nya mätningen ligger förtroendebalansen på +4%. 10% av svenskarna har stort förtroende, 24% har ganska stort, 15% av ganska litet och 15% har mycket litet förtroende. Det är bara för oss republikaner att invänta den dag en majoritet av svenskarna inser att ett kungahus är helt otidsenligt.

Apropå Sofia Arkelstens nya jobb som ordförande för Utrikesutskottet så har det framförts oro från många håll över hon ju inte kan något om ämnet. Men det är ingen fara. Det är ju ändå Calle Str… f’låt Bildt som bestämmer så hon behöver bara lyda utan att fundera.

1 kommentar

Under Privatisering, Republik

Ett svar till “Reinfeldts försnillade miljoner

  1. Som oftast briljant noterat =0)

    Idag behöver jag din hjälp min vän, kan du titta in hos mig?

    Hemikram

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s