Socialmoderaterna

Socialdemokraterna har presenterat lite mer av sina planer. Och man är uppenbarligen på väg att försöka göra om Moderaternas succémetod. Det vill säga medan Moderaterna försökte låta som Socialdemokraterna verkar Stefan Löfven och Magdalena Andersson tro att framgången ligger i att försöka låta som Moderaterna. Håkan Juholt, var är du?

Om det gick åt skogen för Saab så verkar engagemanget i Saab ha blivit en bra affär för Victor Muller. Hans ”försök” att rädda verksamheten gjorde att han och hans Spyker tjänade rejält med kosing innan konkursen var ett faktum. En lönande konkurs som man säger. I USA förstatligade Barack Obama under en period delar av den amerikanska bilindustrin för att rädda verksamheten. I Sverige gick Maud Olofsson och gömde sig…

I Japan stängs i dagarna det enda kärnkraftverk som är i drift. Än så länge har inget annat kärnkraftverk fått nytt starttillstånd. Samtidigt läser jag att det i Europa slösas bort energi för motsvarande 500 miljarder Euro genom att inte ta tillvara överskottsenergi. Och vi behöver inte resa långt för att hitta exempel på sådant slöseri. Facebook fick ju förra året mer än 100 miljoner i statsstöd av Maud Olofsson för att dom ska bygga en enorm serverhall i Luleå. En serverhall som kommer att förbruka mer elström än hela SSAB. Och detta utan några som helst krav på att man ska ta tillvara överskottsvärme och annan överskottsenergi. Och det är där den mesta elströmmen hamnar. Men den kommer nu bara att släppas ut. Det är genom att utnyttja energin effektivare som vi kan lösa energiproblemen.

Springtimeuppladdning: I dag var jag på morgonen ute på en sista träningsrunda inför Springtimeloppet som går på lördag. Den plötsliga vårvärmen har verkligen satt fart på växtligheten. Jag har kunnat följa hur bokskogen slår ut under Valborg – 1 Maj – I dag. Och dagens löparrunda visade att nu har även de stora och gamla träden börjat bli gröna. Det är en verkligen underbar upplevelse att följa hur de underbart gröna bladen slår ut. Nästan så att man kan stå och se hur det blir grönare och grönare. Det är ett privilegium att få bo granne med naturen på detta viset. Löparrundan gick också ganska bra. Tiden 55.50 på den 9,9 km tycker inte jag är så dåligt för en i stort sett 60-årig gubbe. Jag ska kanske kunna klara Springtimeloppet på under 5.30 per kilometer. Det är trots allt lite snabbare att springa på den rena asfalten. Och dessutom får man ju en hel del draghjälp i ett lopp. Visst är Springtime relativt kuperat att springa, men det är det också att springa uppe på Söderåsen.

1 kommentar

Under Energipolitik, Jogging, Moderaterna, Näringsliv, Saab, Socialdemokraterna

Ett svar till “Socialmoderaterna

  1. Visst var det bättre på Håkans tid, allansens bäste valarbetar. Kom tillbaka Håkan, allt är förlåtet.
    Jag ser fram emot att läsa dina kommentarer till Östros och hans nya jobb. Jag kollar ikväll runt 2230.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s