Missade ni Europadagen?

Var det någon som märkte att det var Europadagen i går? Dom är inte så många de EU-fanatiska Folkpartisterna så det blev ganska tyst om EU-spektaklet. I en liten undersökning jag såg i går så tyckte en tredjedel av svenskarna att EU var Okej. En tredjedel tyckte att EU inte var så bra. En tredjedel tyckte att EU var riktigt dåligt. Sedan fanns det ett alternativ som hette att EU var mycket bra. Och det var faktiskt några procent (närmare bestämt 5) som röstat så. Knappt ens så många som folkpartiklarna. Låt oss fortsätta förtränga fiaskot! SOM-Institutets undersökning av vår inställning till Euron visar på det lägsta stödet – någonsin. 12% av svenskarna vill att vi avskaffar vår krona och inför Euron. Det är alltså några fler än folkpartisterna – trots allt. Samma undersökning visar att varannan svensk fortfarande vill att vi stannar kvar i EU!

En av de rikspolitiker som jag har sämst förtroende för är Stureplanscenterns galjonsfigur Fredrick Federley. En, som jag ser det, pajaspolitiker. Men jag brukar läsa hans politiska blogg för att ha något att få igång hjärtslagen med. Men det har varit dött där länge så jag trodde nästan att han var sjuk. Men nu ser jag att han i varje fall ställer upp på jippon, han har nämligen ställt upp som vigselförrättare i skitprogrammet Big Brother. Att han ställer upp på sån’t dravel säger allt!

För övrigt ser jag att moderatpolitikern och åstorparen Margareta Pålsson utsetts till ny landshövding i Skåne. Jag säger som Jansa: – ”Det var överraskande, men samtidigt får man väl gratulera henne. Hon har ju hela tiden strävat uppåt och detta får man väl säga är kronan på hennes verk.” Man får väl försöka se det positivt, Meta är ju i varje fall åstorpare…

Vidare ser jag att en majoritet i Region Skåne nu bestämt sig för att lägga ner ett 10-tal Folktandvårdskliniker runt om i Skåne. Jag skrev om det här den 16 april. Nedläggningen hade rubriken ”Folktandvården tar sats in i framtiden genom förändrad klinikstruktur.” vilket ju är en intressant omskrivning av att man vill lägga ner fungerande (och lönsamma) kliniker för att kunna centralisera verksamheten. Huvudmotivet torde vara att öka vinsten och samtidigt lämna fältet öppet för privatisering av tandvården. Det intressanta är att partier som Centerpartiet och Miljöpartiet (som ingår i den styrande Högeralliansen i Skåne) ställer upp på regionens centraliseringsiver. Någon som är förvånad?

Och så ser vi att en majoritet av aktieägarna i Lundin Petrolium röstade Nej till att låta genomföra en opartisk utredning av bolagets verksamhet i Sudan. Människorättsorganisationer har hävdat att upp till 200.000 människor fördrivits och upp till 10.000 dödats som en följd av verksamheten. Och nu vill bland annat Folksam att man skulle låta göra en opartisk granskning av verksamheten. Men Lundin vill inte granskas och man engagerade bland annat den f.d. åklagaren (och folkpartisten) Sven-Erik Alhem för att stoppa kravet. Alhem fick väl bra betalt! Och uppenbarligen ville aktieägarna hellre skydda sina pengar än få fram sanningen. Någon som är förvånad?

Slutligen ser jag att Kristdemokraterna nu bestämt sig för att papporna tar ut för mycket föräldrapenning. Man vill avskaffa de Pappamånader som finns i föräldraförsäkringen. Någon som är förvånad?

1 kommentar

Under EU, Euro, Föräldrapenning, Kristdemokraterna, Moral, Näringsliv, Skåne, TV

Ett svar till “Missade ni Europadagen?

  1. Det var väldigt klokt av KD att komma fram till att ”pappamånaderna” ska avskaffas. Det är upp till föräldrarna att avgöra vem som ska vara hemma. Det ankommer inte på staten. Bra KD!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s