Vem är terrorist?

I dag har rättegången mot Peter Mangs inletts. Mannen som misstänks för minst 3 mord och mer än 10-talet försök till mord. Peter Mangs har drivits av ett rasistiskt hat, och jag har inte riktigt förstått varför han inte kallas för terrorist. Men av någon anledning så är det personer till vänster och muslimer som kallas för terrorister när dom mördar oskyldiga medan andra, på den högra planhalvan, bara är allmänt sinnesförvirrade individer som råkar ta livet av oskyldiga.

Med stor risk för att kallas antisemit, men jag hör hur israeliska myndigheter konsekvent förstör av EU finansierade biståndsprojekt i Palestina. Det rör sig om byggen för bevattning, elenergi osv. Det handlar om den del av Västbanken, område C, där Israel har full kontroll och som utgör 60% av Västbanken. Sedan början av förra året, dvs på drygt ett år, har mer än 60 olika anläggningar som finansierats av EU rivits och förstörts av den israeliska ockupationsmakten. Ytterligare 110 olika projekt har det utfärdats rivningsorder för. Den officiella israeliska förklaringen är att anläggningarna byggts utan byggnadstillstånd. Men det är i stort sett omöjligt för palestinier att få byggnadstillstånd av de israeliska myndigheterna. Under tiden 2001 – 2007 beviljades det sammanlagt 91 byggnadstillstånd till palestinier i det av Israel ockuperade Palestina. Under samma period byggdes det i samma område mer än 10.000 bostäder för israeler på den ockuperade marken. Staten Israel bedriver en klart rasistisk politik mot palestinierna på mark som man ockuperat och stulit. Det är en skam för hela världen att detta tillåts fortsätta utan att världssamfundet protesterar och vidtar åtgärder mot Staten Israel. Att kritisera Staten Israel handlar inte om antisemitism. Men, det sätt som Staten Israel handlar gentemot palestinierna ger en rejäl grogrund för antisemitism bland grupper som normalt inte är detta.

Högeralliansföreträdare återfick i dag lite glädje när Metro presenterade sin väljarundersökning som görs av Yougov. Enligt denna undersökningen tappar de tre Rödgröna partierna 1,9 procentenheter medan Högeralliansen ökar med 2,4 procentenheter. För att mildra högerglädjen lite så kan jag berätta att ett val med dessa siffror skulle trots detta ge de tre Rödgröna partierna egen majoritet i Riksdagen. Detta eftersom Kd åker ut och man faktiskt får sammanlagt 48,4% av rösterna. Aldrig någon glädje som kan vara länge för Fredde!

För övrigt ser jag att en speedwayförare, britten Lee Richardson, avlidit efter en tävlingsolycka i Polen. Och det är naturligtvis mycket tragiskt. Jag har förstått att Speedway är en av Sveriges största publiksporter, vilket jag inte förstår. Men jag är ju inte speciellt idrottsintresserad, och motorsport ligger i botten. Men det är en sak jag inte förstått med Speedway, det är hur de tävlande kan tävla för en massa klubbar samtidigt. De professionella förarna kör på måndagen i polska ligan för ett polskt lag, på onsdagen i svenska ligan för ett svenskt lag och sedan antagligen på lördagen i brittiska ligan för ett brittiskt lag. Hur skulle det sett ut om Zlatan spelade i italienska ligan på måndagen för Inter, på onsdagen spelade han i allsvenskan för MFF och sedan hann han med en match i skotska ligan för Glasgow på lördagen? Är det bara pengar som räknas? Eller ett par av ligorna handlar bara om träning?

Slutligen noterar jag att Finanspolitiska rådet helt spolar sänkningen av krogmomsen. Någon större effekt på sysselsättningen har det inte, det handlar främst om ett stöd till en viss bransch. Fast Anders Borg lyssnar inte på det örat…

1 kommentar

Under Högerextremism, Idrott, Israel, Palestina, Rasism, Reinfeldt, Skatter och ekonomi, Terrorism, Väljarundersökning

Ett svar till “Vem är terrorist?

  1. Ping: Mangs och Breivik är kräk, inte övermänniskor « Jakten på berättelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s