Mer om Fredrik Reinfeldt och de etniska svenskarna

Fredde Blå får fortsatt rejäl kritik för sitt tal om ”etniska svenskar”. De enda instämmandena till hans groda kommer från Sverigedemokraterna (som jublar) och en liten grupp moderater som håller med om allt ordförande Fredrik Reinfeldt säger av ren reflex. Dom skulle säkert instämma om Fredde Blå hävdade att jorden var fyrkantig. SCB påpekar att dom inte har någon statistik som delar upp i ”etniska svenskar”. Det finns överhuvudtaget ingen statistik som fördelar oss i ”etniska svenskar” och ”oetniska svenskar”. Fredde Blå är helt enkelt trängd, och när han är trängd hoppar grodorna ur munnen på honom. Men han har helt enkelt inget att komma med när han blir tillfrågad om vad vi har för arbetslöshet nu sedan den ökat från när han kallade den massarbetslöshet. För jag vill inte tro att Fredrik Reinfeldt medvetet slänger grodor ur munnen för att fjäska in sig hos Sverigedemokraterna?

Som gammal anställd på Försäkringskassan har jag en yrkessjukdom. En del förkortningar betyder fel sak för mig. Varje gång jag hör talas om KBT (Kognitiv Beteende Terapi) så tänker jag på Bostadstillägg för pensionärer (Kommunalt Bostads Tillägg). Här i Sverige har KBT (Kognitiv Beteende Terapi) blivit en universalmetod som ska lösa alla psykiska problem. Detta i ett samhälle där Ångest, Depression och Stress är på väg att bli en rejäl folksjukdom. Men frågan är om inte miljardstödet från Regeringen till KBT är ett felspår. Radioprogrammet Kaliber har granskat miljardrullningen och kommit fram till att det hela troligen bryter mot EU:s konkurrensregler. Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson har satsat hårt på KBT och har haft lite svårt att läsa statistiken.

Slipsnissarna i den ekonomiska världen har allt mer ersatts av ettor och en massa nollor. Dataprogram, börsrobotar, tar allt mer över aktiehandeln. Dom är snabbare. Men dom är också farliga eftersom dom påverkar kurserna på ett ofta farligt sätt. Det finns de som anser att dom helt borde förbjudas. Och ibland blir det på tok för bra. Nyligen lyckades Slipsnisseföretaget Morgan Stanley på en kvart, så fort Stockholmsbörsen hade öppnat på morgonen, göra sammanlagt 14.000 affärer, ofta med sig själv. Det är 16 affärer i sekunden. Datorn hade helt enkelt löpt amok. Morgan Stanley har nu dömts till 400.000 kronor i böter. Ett bötesbelopp som Morgan Stanleys börsrobot har snitsat ihop på en halvtimme. Hela spekulationsbörsen är sjuk! Inför Tobinskatten!

Ekot berättar om hur svenska fotbollslag fifflar med svarta pengar i löner till sina fotbollsspelare. Samma förening som är snabb med att söka bidrag från kommunerna betalar sedan ut svarta löner till sina spelare. Långt ner i gärdesgårdsserierna har pengarna gjort sitt intåg. Och pengarna betalas ofta svart för att slippa betala skatt på dom. Girigheten har tagit över!

Sedan vill Sven Tycker göra en rättelse. I går skrev jag att Prinsessan Madde inte hade tid att lämna shoppingen på Manhattan för att åka hem för Carl Johan Bernadottes begravning. Nu visar det sig att hon åkt hem ett par dagar tidigare eftersom hon ju skulle hem till lilla prinsessan Estrellas dop. Affärerna på Manhattan klarar sig nog bra ändå, det finns så många andra bortskämda med för mycket pengar.

För övrigt visar Uppdrag Gransknings program om ett antal muslimska imaners dubbelspel hur farlig religion är. Alla religioner! Den svenska muslimska rörelsen har en hel del att jobba med. Mycket!

Slutligen ser jag att det Republikanska partiet i USA vill spara på militärutgifterna. Partiet har nämligen krävt att den amerikanska militären ska stoppas från att satsa på förnyelsebar energi om denna kostar mer än vanligt traditionellt bränsle. Bakgrunden är att den amerikanska militären gjort stora satsningar på att göra sig oberoende av fossila bränslen genom satsning på förnyelsebart. Men det har nu Republikanerna satt stopp för. Men dom vill väl vårda sina relationer med oljeindustrin.

Lämna en kommentar

Under Aktiemarknad, Försäkringskassan, Idrott, Militär, Miljö, Monarki, Reinfeldt, Religion, Skattefusk, Spekulationsekonomi, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s