Reinfeldts Sverige rasar i välståndsligan

Enligt en rapport som gjorts på uppdrag av Socialförsäkringsutredningen så rasar Sverige i välståndsligan. Rapporten som granskat Sverige och övriga OECD-länder visar att Sverige rasat när man jämför Arbetslöshetsförsäkringen, Sjukförsäkringen och Arbetsskadeförsäkringen. Från att tidigare ha haft de bästa försäkringarna har Fredrik Reinfeldt, Anders Borg och resten i högerligan raserat försäkringarna. Från toppositioner till bottenligan inom OECD. Det är låga tak, begränsningar i tiden och försämrade villkor i övrigt som försämrat vår placering. Och till detta kommer att Sverige straffbeskattar den som blir sjuk eller arbetslös. Det ska påpekas att den här effekten är en medveten effekt av Högeralliansens politik. I sedvanlig ordning använder högern sig av ”piska och morot metoden”. Mot människor som befinner sig lägre ner på stegen används piskan. Gör man ”fel” bestraffas man. Mot människor som befinner sig högre upp på stegen används morötter. Gör man ”rätt” får man en bonus. ”Fel” är att bli sjuk, råka ut för en olycka, bli arbetslös, bli gammal…

För övrigt ser jag att korttidssjukskrivningarna är rekordhöga sedan en tid tillbaka. Även sedan flunsan tagit slut fortsätter korttidssjukskrivningarna att ligga rekordhögt.

En av försvararna av högerns ”frihetsrevolution” är kristdemokraten Tuve Skånberg. I ett debattinlägg går han upp till kamp för kommersiella friskolor, det fria skolvalet och utförsäljningen av apoteken. Men han har ju lite svårt för att få ihop sitt försvar för den 20 år gamla friskolereformen. Det var ju Carl Bildts gamla högerregering som införde den reform som enligt Skolverkets utvärdering är en starkt bidragande orsak till försämringen av den svenska skolan. Fast den aktuella utvärderingen nämner inte Tuve ens i sitt debattinlägg. Det är bara de gamla Milton Friedmanska klyschorna om friheten. Samma med kampen för de privatiserade apoteken. Inte ett ljud om att sjuka som ska ha ut sina livsavgörande receptbelagda mediciner numera får vänta längre på medicinerna eftersom det är för dyrt att hålla dom i lager. Inte ett ljud om att det nu börjat aviseras om nedläggning av privatiserade apotek i landsbygden. Men vi har ju fått en hel del nya apotek i städerna, ofta granne med ett tidigare apotek. Och det har ju blivit lättare att köpa Alvedon för att inte tala om alla skönhetsprodukterna som säljs av apoteken.

Vi får glädjas åt att Kristdemokraterna är på väg att göra sorti från rikspolitiken. Till och med Moderaterna verkar ha insett att det är kört. För en tid sedan avslöjade sajten Makthavare.se att Moderaterna i Stockholm gett upp Kristdemokraterna och nu istället försöker locka över Kristdemokrater till Moderaterna.

För övrigt har det uppmärksammats att f.d. Försvarsministern Sten Tolgfors statssekreterare Håkan Jevrell fick sparken den 10 maj. Utrensningen fortsätter. Något skumt är det med vapenaffärerna med Saudiarabien.

Har ni hört talas om Glory World Series? Inte? Glory World Series är tydligen ett kommersiellt jippo med legitimerat slagsmål och misshandel (det som med en vacker omskrivning brukar kallas kampsport). Det hela arrangeras tydligen i helgen i Stockholm. Och meningen var att man skulle hålla till i Globen. Men, svenska folket har stigit i mitt anseende. Det visar sig nämligen att biljettförsäljningen är ett fiasko. Nu tvingas man därför flytta till Anexet. Detta måste vara dagens goda nyhet!

Lämna en kommentar

Under A-kassa, Friskolor, Idrott, Kristdemokraterna, Moderaterna, Moral, Privatisering, Sjukförsäkringen, Utbildning, Vapenexport

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s