Om problemas moderatas

Paniken verkar sprida sig inom Moderaterna. Efter senaste valet skräddarsyddes en speciell tjänst som ”Propagandaminister” till Per Schlingmann. En form av tjänst som aldrig funnits tidigare i Sverige. Men på senare tid har det ju inte gått så bra för Högeralliansen i opinionen. Så nu ska propagandagurun Per Schlingmann kallas tillbaka in till Moderaterna en tid så att dom kan återta väljare. Och det antagligen på röstboskapens bekostnad. Troligen har Moderaterna nu insett att dom andra stödpartierna har gjort sitt. Nu ska dom knäckas slutgiltigt. Att Propagandaministerposten till Per Schlingmann var en personlig befattning just för Per visas genom att tjänsten inte ska tillsättas under hans frånvaro.

Det har förresten presenterats en ny väljarundersökning igen. Nu är det Novus som gjort sin undersökning till TV4. De största förändringarna i denna undersökning sedan förra månaden är att Folkpartiet ökat med 1 procentenhet och Socialdemokraterna ökat med 0,7 procentenheter. Samtidigt har Moderaterna tappat 0,8, Sverigedemokraterna 0,7 och Centern 0,6 procentenheter. Sammanlagt leder de Rödgröna med 50,9% mot Högeralliansens 43,2%. Ett val med dessa siffror skulle alltså ge de tre Rödgröna partierna egen majoritet i Riksdagen.

Och inom EU-politiken står det helt klart att moderaten Fredrik Reinfeldt allierat sig med besparingsivrarna under ledning av Angela Merkel i kampen mot stimulansivrarna med Francois Hollande i spetsen. Tyskarna vill inte ”betala” mer pengar till slösarna heter det. Vad tyskarna glömmer då är att hela Euro-politiken gynnat den tyska ekonomin men missgynnat de Sydeuropeiska ländernas ekonomier. I dag har stimulansförespråkarna stöd från de flesta ekonomer och institutioner. Men det biter inte på Angela Merkel och vår egen Onkel Blå.

Skånetrafiken fortsätter sin kampanj för att skrämma bort nya resenärer. För en tid sedan slopades i stort sett helt möjligheten att köpa biljetter för kontanter. Ska man ta tåget (eller bussen) från Åstorp måste man helt enkelt antingen ha tillgång till ett kontokort att betala med, eller ha köpt sedan tidigare ett Jojo-kort (ett förköpskort laddat med minst 200 kronor). Problemet för nya resande eller engångsresande är att man kan inte köpa ett sådant Jojo-kort i Åstorp. Enda stället i hela kommunen är Checkpoint i Nyvång. En plats som i stort sett bara besöks av turister som passerar förbi på E4. Har du inte redan ett Jojo-kort eller har ett kontokort kan du glömma att ta tåget eller bussen. Slopandet av kontanter har också inneburit att Skånetrafiken förlorat omkring 50 miljoner kronor på kort tid eftersom ”sällanresande” försvunnit till stor del. Nu ser jag att man dessutom ska börja ta betalt för det plastkort som utgör Jojo-kortet. När du ska köpa ett nytt Jojo-kort uppladdat med 200 kronor att resa med så kommer detta att kosta 210 kronor. 200 kronor för resorna och 10 kronor för plastbiten. Motivet uppges vara att locka oss att fylla på korten istället för att köpa nya. Men vem slänger sitt kort som antagligen har ett antal kronor kvar på sig för att köpa nytt? Hela argumentationen luktar bortförklaring. Det handlar helt enkelt om att plocka resenärerna på ytterligare pengar och skrämma iväg ”sällanresenärerna”. Bland andra försämringar kan vi konstatera att priserna höjdes för en tid sedan. På gång är en förändring av zonerna (som naturligtvis innebär höjda biljettpriser på en hel del håll). Och dessutom ska den resegaranti som finns försämras kraftigt. Heja Skånetrafiken!??

SENSATION! Jag håller med Jan Björklund! Han är upprörd över att Tingsrätten i Gällivare drar likheter mellan att vara lärare och att vara polis och att dom då får acceptera ett visst mått av våld. Domen handlar om att läraren inte hade rätt till skadestånd när en elev slagit honom. Och det är naturligtvis helt sjukt. En lärare är en pedagog och inte en polis och väktare. Man ska INTE räkna med ett visst mått av våld om man är lärare. Fast jag har inte sett att Jan Björklund blev lika upprörd över att en annan lärare friats sedan han använt våld mot en elev. ALLA former av våld i skolan är FEL!

4 kommentarer

Under Björklund, EU, Euro, Moderaterna, Reinfeldt, Skånetrafiken, Skolan, Väljarundersökning

4 svar till “Om problemas moderatas

 1. Broder,
  Du missar en sak när du analyserar väljarbarometern från Novus och det är uppgången för KD, den är på drygt 11% och det är värt att notera. Detta dessutom utan kamrat 4%(som bara dyker upp nära val och på valdagen). Jag är helt säker på att detta beror på att KD med kraft markerat mot ofoget med pappamånader. Det ankommer inte på staten att tvinga mej att ta ut några pappadagar, det bestämmer jag och min fru. Jag är helt säker på att många med mej håller med. Om bara KD kunde bli av med kopplingen till Livets Ord, så skulle det vara ett 10%-parti. KD tycker som den välutbildade medelklassen i villakvarteren.
  Men jag kan inte förstå varför du(och även Novus) refererar till det röd-gröna. Läser man intervjuer med Fridolin(som tycks vara ensamt språkrör för MP) så förefaller det som att han inte vill ingå i något rödgrönt block. Det finns inget rödgrönt regeringsalternativ. Att det ska vara så svårt att fatta?

  JB, Sven och jag är dock helt överrens när det gäller lärarna och tokigheterna från tingsrätten i Gällivare.

  • Att jag inte nämner Kd:s uppgång beror på att den i procentenheter var så liten. 0,4 om jag inte minns fel. 0,4% av kanske 1000 tillfrågade personer handlar om 4 (fyra) personer. Dvs ganska rejält inom felmarginalen. Vilket väl egentlgen alla förändringarna var…

   Att jag fortsätter att tala om de Rödgröna och Högeralliansen beror främst på att det som det ser ut i dag nog får betecknas som totalt omöjligt att Miljöpartiet och Moderaterna skulle ingå i samma regering. I varje fall om den leds av Moderaterna… Det samarbete som gjorts, dvs Migrationspolitiken, har ju misslyckats totalt. Miljöpartiet hotar att bryta överenskommelsen eftersom Utvisningsminister Tobias Billström ju vägrat att genomföra det som Miljöpartiet fick igenom i överenskommelsen.

   När det gällder det du kallar ”pappamånader” ska jag återkomma en dag när jag gitter. ”Pappamånaderna”, som ju är lika mycket ”mammamånader”, finns inte till för pappan eller mammans skull. Dom finns för barnets skull. Men jag återkommer.

 2. När jag läser dina inlägg så förstår jag att du vurmar för tåg och tågresande. Just nu pågår ett tema i min blogg som borde passa dej. Ny bild i morgon 20.40. Välkommen!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s