Sätt stopp NU!

Dagens mest läsvärda debattinlägg kommer från 32 debattörer i Aftonbladet. Under rubriken Det räcker nu – sluta pantsätt vår välfärd påpekar man hur unika vi är i Sverige med den överdrivna privatiseringen av vår välfärd. I stort sett inga andra länder accepterar kommersiella skolor med vinstutdelningar till ägarna som finansieras med skattepengar. Mycket få länder har en så privatiserad vård som koncentrerats till så få kommersiella händer. Mer än hälften av den privatiserade äldrevården drivs av två företag, Attendo och Carema. Känns dom igen från diverse skandaler? Samtidigt som 80% av svenskarna är motståndare till vinstintressen i vården så fortsätter vår Högerstyrda regering och andra högerpolitiker på den inslagna vägen. Privatisera till varje pris! Det är dags att sätta STOPP!

På två sidor berättar Aftonbladet om vad Madeleine Bernadotte egentligen sysslar med ”over there”. Med rubriker som ”Aftonbladet granskar” och ”Prinsessans hemliga jobb” så berättar man inte ett dugg om vad hon sysslar med. Ja, mer än att hon går och äter middagar med en massa andra kändisar. Och så ett uttalande från Hovet om att hon inte alls mest sysslar med shopping på Manhattan. Jaha?

Har ni hört talas om ”Vatileaks”? Inte jag heller. Tydligen en rejäl skandal med korruption, vanskötsel, interna konflikter och svågerpolitik med Vatikanens bank inblandad. Och nu står det klart att bland annat Påven Benedictus XVI:s egen butler är gravt insyltad. Är det någon som är förvånad?

För övrigt har jag tillbringat kvällen i trevligt sällskap. Gymnasieklassen i Klippan har firat att det är 40 år sedan vi slutade gymnasiet. Och vi har sedan dess träffats vart femte år, så årets träff var vår 8:e träff. Och nästan alla kommer varje gång. Vi var en liten klass, så det kanske påverkar. Och det påverkar nog att vi har två entusiaster som kallar samman varje gång. I dag var vi 13 stycken som åt en god middag tillsammans i Helsingborg. Riktigt kul att nästan alla kommer varje gång trots att vi spritts runt i stora delar av landet.

Slutligen pågår tydligen nå’t TV-spektakel i Azerbajdzjan. Allt för att stötta diktaturen i Baku. Men Christer Björkman får i varje fall spegla sig i glansen ett tag igen. Själv är jag tacksam för att slippa titta på spektaklet.

1 kommentar

Under Ekonomi, Monarki, Privat, Privatisering, Republik, TV

Ett svar till “Sätt stopp NU!

  1. Ping: Så kan vinster i välfärden bli Vänsterpartiets vinnarfråga « Jakten på berättelsen

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s