Privatiseringshysterin fortsätter

Den 12 maj berättade jag om hur Högerpolitikerna i Ängelholm gjorde när pensionärerna inte visade tillräckligt inttresse för de privata alternativen av hemtjänst som erbjöds. Man bestämde helt sonika att de som skulle ha hemtjänst och inte uttryckligen valde kommunens alternativ tvingades till de privata alternativen. Det var nämligen så få tidigare som valde de privata alternativen att många av bolagen drog sig ur. Nu har Landskrona kommun bestämt sig för en liknande stategi. – ”Jag väljer att kalla det en anpassning till den verklighet vi lever i, och en tillämpning av likställighetsprincipen” säger den moderata ordföranden Hans Raita i ett intelligent yttrande. Privatisera mera! Det är den princip som gäller. Och vill inte medborgarna bli privatiserade så får man väl tvinga dom.

Antalet arbetsskador ökar! Ja, en utveckling som ju borde vara tvärtom går åt fel håll. En mycket starkt bidragande orsak till ökningen är den ökade användningen av underleverantörer. Med personal som inte är vana. Personal som inte har erfarenhet av just det jobb dom ska utföra. Men arbetsgivaren har antagligen sparat en slant.

Sverige rasar på listan över att ta hand om barn från fattiga föräldrar. Jämfört med 35 andra rika länder hamnar Sverige på plats 22 när det gäller att ta hand om barn som lever under fattigdomsgränsen enligt en utvärdering gjord av UNICEF. Det hela får väl tolkas som ännu ett exempel på att klyftorna i Sverige ökar.

Och fusket med ROT-avdrag ökar.

Jag ser att Skånetrafiken själva börjar inse problemen med att slopa kontantbiljetterna. Det troliga är att Skånetrafiken kommer att gå ungefär 30 miljoner sämre än budget. Kontantstoppet har gjort att man tappat en stor del av sällanresenärerna. Pensionärer, turister osv trillar bort. Men uppenbart är att man inte har någon lösning på problemet. – ”Det är ganska allvarligt” säger försäljningschefen Camilla Bunke. Det som infördes istället, s.k. SMS-biljetter, har inte blivit den framgång man hoppats på. Och dessutom visar kontroller att ungefär var tionde biljett är en förfalskning. En av de lösningar man har är att införa nägon form av häften som innehåller endygnsbiljetter. Jag tror Skånetrafiken ska fundera lite till.

Jag ser på TV:n att en utvärdering av betygen i skolan visar att flickor får bättre betyg än vad de nationella proven visat samtidigt som pojkar får sämre betyg än vad de nationella betygen visat. Vi har uppenbarligen ett skolsystem som diskriminerar pojkar gentemot flickor. Jag utgår ifrån att det blir ett allmänt ramaskri över könsdiskrimineringen i skolan.

Lämna en kommentar

Under Arbetsmarknad, Privatisering, Samhällsklyftor, Skånetrafiken, Skolan

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s