Hyckleri på högsta nivå

2010 slogs flera iranska kärnkraftsanläggningar ut av ett datorvirus, som döpts till Stuxnet. Ett virus som sedan fortsatt att spridas runt och skapa skada. Och det har länge spekulerats om vem som haft ansvar för detta. Och av naturliga skäl har Israel pekats ut som huvudmisstänkt. Nu uppger den ansedda amerikanska tidningen New York Times, som läst en kommande bok, att attacken gjordes av CIA i USA i samarbete med Israel och på direkt order av Barack Obama. Egentligen är det fascinerande att två kärnvapenstater, USA och Israel, använder digital krigföring mot en tredje stat, Iran, för att förhindra dom från att skaffa samma kärnvapen som dom själva anser sig ha rätt att inneha! INGET land borde ha rätt till att inneha kärnvapen. Men om man själv anser sig ha rätten är det ganska förmätet att använda denna typen av åtgärder för att förhindra andra att skaffa dom. Tidigare har ju Israel även använt rent militära metoder mot Iran för att förhindra deras eventuella kärnvapenplaner.

SR:s Ekoredaktion berättar om situationen på den svenska avreglerade apoteksmarknaden. Det har kommit flera rapporter och vittnesmål om hur lagerhållningen har blivit kraftigt försämrad och att samtidigt personaltätheten har försämrats. Många som är i behov av viktiga receptbelagda mediciner har fått allt svårare att få tag på dessa. Branschen själv uppger att den bristande lönsamheten på sikt kan äventyra servicen. Och det finns flera varningar om att många apotek i glesbygden riskerar nedläggning när den tidsfrist löpt ut som förhindrar de privata bolag som fått ta över apotek att stänga ner privatiserade apotek. De ”positiva” effekterna av privatiseringen av apoteksmarknaden och avregleringen av läkemedelsförsäljningen är att städerna fått flera apotek, ofta liggande grannar med varandra. Och dessutom är det nu lättare att köpa Alvedon då dessa säljs på många fler ställen. Men, som vanligt när privatiseringsivern har slagit till, så överväger nackdelarna. När pengarna får styra blir allmänintresset mindre viktigt!

Sedan läser jag att Sven Otto Littorin är ”back in business”. Han har startat en rådgivningsbyrå i London (i hur man sköter kontakten med pressen?) Och har tydligen blivit frälst ordentligt och går omkring i London med en tröja med texten ”Street pastor”. Men, han har inte helt tappat kontrollen. Han tycker nämligen, precis som de flesta andra tänkande varelser, att Fredrik Reinfeldt är ”idélös”. – ”Det har varit kris så pass länge nu att de flesta accepterar att den här regeringen faktiskt är rätt bra på att hantera krisen – men sedan då? Det är nog många där ute som är nyfikna på vad som ska hända nu.”

Miljöpartiet har ju faktiskt gjort upp med Högeralliansregeringen – om Migrationspolitiken. En överenskommelse där ansvarig minister, Utvisningsminister Tobias Billström, stoppat allt som Miljöpartiet lyckades få igenom i en byrålåda, låst och sedan slängt nyckeln. Bland annat fick Mp igenom att även papperslösa ska få rätt till sjukvård. Men eftersom omänsklighetens ansikte i Sverige inte tycker detta så genomförs inte löftet. Jag har träffat handikappade barn som sakta blir sämre eftersom dom vägras den vård dom behöver eftersom föräldrarna inte kan / vågar / vill återvända till det land dom flytt ifrån. Men Tobias Billström tycker att det är riktigt att straffa barnen för föräldrarnas ovilja att lyda honom. Jag vill påpeka att bilden är ett kollage, men frågan är om det hade behövts?

Till slut kan jag berätta att jag varit på bio under kvällen. Men in Black III. Och den kan rekommenderas för de som inte sett den. Vi får presenterade en hel del spännande fakta. T.ex. att Mick Jagger i själva verket är en hemlig agent från en annan planet utsänd för att betäcka Jordens kvinnor. Och att Andy Warhold faktiskt också var agent för Men in Black. I korthet handlar filmen om att Agent J (Will Smith) återvänder till sin barndom 1969 för att rädda livet på Agent K som ska bli dödad i en annan verklighet av en annan som rest tillbaka i tiden för att hämnas. Filmen har en massa humor, sanningar och ömhet. Jag ger den fyra bowlingklot, med plustecken.

Lämna en kommentar

Under Datorer, Film, Högeralliansen, Iran, Israel, Kärnvapen, Migrationsverket, Militär, Privatisering, Reinfeldt, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s