Fredrik Reinfeldt och paniken

Så är det då dags för nästa rapport om väljarundersökningar. Det är SR:s Ekoredaktion som varje månad låter göra en sammanvägning av ett antal andra väljarundersökningar. Något som gör att det ju blir ett större urval än de enskilda undersökningarna. Och undersökningen styrker ju bara vad de andra berättat. Det går bra för Socialdemokraterna och mindre bra för Högeralliansen. Vilket vi har kunnat se på att bland annat Fredrik Reinfeldt lite tappat stinget och fått lite panik. Det har ju liksom blivit lite tramp i klaveret några gånger. Hur som helst så har Socialdemokraterna ökat ytterligare sedan förra månaden 36,3% (+0,7). Däremot tappar Miljöpartiet 8,5% (-0,4) och Vänsterpartiet 5,4% (-0,4). De Rödgröna partierna ligger alltså i princip stilla. På Högerfronten kan vi notera att Moderaterna 28,9% (-1,2) fortsätter att tappa stöd medan däremot Folkpartiet 6,0% (+0,7) har en mindre uppgång. Centerpartiets Lööf-effekt fortsätter, dvs det går uselt 4,6% (-0,1) och man närmar sig sakta men säkert fyraprocentspärren. Kristdemokraterna är fast förankrade under denna spärr med 3,7% (+0,2). För Sverigedemokraterna gäller 5,7% (+0,4) och SD ligger fast förankrade sedan lång tid precis under 6%. I korthet så kan vi se att opinionen egentligen ligger ganska stilla just nu. De flesta förändringarna är så marginella att dom är inom felmarginalen. Den säkraste förändringen är Moderaternas fortsatta tapp. För övrigt såg jag för några dagar sedan ett vittnesmål från en anställd på ett av de institut som gör dessa väljarundersökningar. Han berättade att personalen ofta hittade på svar eftersom dom riskerade att få sparken om dom hade mer än 3 uppringda som vägrade svara per timme.

Jag ser att superkapitalisten George Soros inte ger så mycket för EU:s framtid. Han ger Tyskland och övriga EU 3 månader att lösa Eurokrisen. Misslyckas man med detta menar George Soros att risken är stor för att hela bygget kollapsar. Och hur mycket jag än tycker illa om i synnerhet Europrojektet och EU:s vägval i allmänhet så hoppas jag att George Soros har fel. Detta eftersom ett kollapsande EU och Euro kommer att få mycket svåra efterverkningar. Avvecklingen måste ske under ordnade former.

I Svenska Dagbladet ger deras egen Andreas Cervenka hela den kapitalistiska bankbubblan en rejäl bredsida under rubriken ”Hela banksystemet bygger på ett tomt löfte”. Hela det kapitalistiska systemet är egentligen en uppblåst bubbla som med jämna mellanrum spricker och förorsakar ekonomiska problem.

Veckans löjligaste artikel hittar jag i Aftonbladet. Dom berättar att det finns mindre kalorier i öl än i t.ex. juice, smoothies, energidrycker osv. Och Aftonbladets slutsats är att det då är mindre onyttigt med en öl än en smoothie. Fast Aftonbladets redovisning bygger på innehållet per deciliter, inte per normalportion. En normalportion smoothie är kanske på några deciliter. En normalportion öl är en aning större. Och det är den där överdrivna konsumtionen som ger ölmage. Hade du nöjt dig med ett litet glas öl så hade det inte varit någon fara. Varken för ölmage eller baksmälla! Aftonbladets reporter borde nog fundera en vända till.

Slutligen noterar jag att till och med Dagens Nyheters ledarsida kommit underfund med att det är något fel på Sjukvårdspolitiken i Stockholm. Innevånarna i Fjollträsk överkonsumerar helt enkelt sjukvård. Stockholmare ränner hos doktorn mycket mer än andra svenskar. Och det beror antingen på att miljön i Stockholm är sådan att dom är sjukare eller också beror det på att det lönar sig för de som tillhandahåller sjukvården att deras patienter får en massa onödig vård. Som jämförelse kan vi notera att USA är det land som lägger störst andel av BNP på sjukvård. Och det beror inte på att flera nås av god vård, det beror på att en liten förmögen grupp konsumerar enorma mängder sjukvård. Det lönar sig nämligen för den som ger vården.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, EU, Euro, Kapitalismen, Media, Sjukvård, Stockholm, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s