Svensk Nationaldag

Glad midsommar på er alla. Midsommarhelgen är Sveriges verkliga Nationaldag. Det är Midsommarafton som skulle utnämnt till Sveriges Nationaldag. Det i dag som svensken verkligen är stolt över att vara svensk. Det är i dag som vi verkligen ger utlopp för våra svenska traditioner, dans kring midsommarstång, lek med barnen, umgås med hela släkten, samlas i Hembygdsparken för samvaro och underhållning eller helt enkelt supa sig full för att på detta udda sätt fira något speciellt. Om man hade velat skapa en dag när ALLA svenskar verkligen firade och var stolta svenskar så skulle man valt Midsommarafton, inte 6 juni. En Nationaldag där vi firar för att det har bestämts att vi ska fira, men egentligen vet vi inte vad vi firar.

Dagens skratt fick jag när jag på en TV som stod igång på jobbet såg att Anders Behring Breiviks advokat i Oslo som sitt första krav hade att Breivik skulle släppas fri eftersom han handlat i nödvärn. Nu är väl detta inte ett krav som advokaten själv hittat på, utan det är nog ett påhitt av knäppgöken Breivik själv. När rättegången är över lär advokaten vara i behov av en lång tids rehabilitering. Men han kan nog slicka såren med norska sedlar…

För övrigt noterar jag att Anders Behring Breivik gissat att det upphittade sprängmedlet vid Ringhals kärnkraftverk kommer från högerextremister som sympatiserar med honom. Ett påstående som i och för sig inte är omöjligt. Anders Behring Breivik och Peter Mangs i Malmö är två exempel på att de stora terroristhoten mot vår säkerhet kommer från just extremister ute på högerkanten. Tittar man i politiska mord och terrordåd i Europa så är det just lokala separatister och högerextremister som nästan uteslutande står för våldet.

Från slipsnissarnas lekstuga berättas att värderingsinstitutet Moody’s sänkt kreditbetyget för ett 15-tal stora internationella finansinstitutioner som Bank of America, Barclays, Citigroup, Credit Suisse, Goldman Sachs, HSBC, JP Morgan Chase, Morgan Stanley osv. Det här är jättar som lever likt iglar på oss men som regelbundet drabbas av fartblindhet där ibland skattebetalare och kunder får betala för utsvävningarna.

Återigen, jag hoppas att ni alla fått en underbar midsommarhelg. Att regnet inte förstört allt. Här började dagen med en klarblå himmel följt av en enda lång regnskur under eftermiddagen och sedan framåt kvällen återigen klarblå himmel.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Högerextremism, Norge, Slipsnissar, Sverige, Terrorism

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s