Tobias Billström som noshörning

Göteborgs-Posten berättar om Kawa Ibrahim som ska utvisas från Sverige till Irak. Han har under fem år i Sverige försörjt sig genom att jobba på nätter som tidningsbud för att finansiera sin utbildning till undersköterska. Nu är han klar med utbildningen, kan få jobb, men ska utvisas. Han har nämligen bara arbetat 5 av de senaste 6 månaderna, en månad har han varit tjänstledig. Och dessutom har arbetsgivaren tagits över av ett annat företag så han uppfyller inte villkoret om samma arbetsgivare. Men regler är regler, nu ska Ibrahim ut till Irak och Sverige blir av med en utbildad undersköterska som behövs. – ”Regelverket är strikt och det är också avsikten” säger Johanna Sjö som är politiskt sakkunnig hos vår moderata Utvisningsminister Tobias Billström. En man som är en skam för mänskligheten. En man som verkar njuta av att ha regler som är så strikta att vi andra skäms. Eller som GP själva uttrycker det: – ”Ord utan förnuft och känsla. Varför godtar Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna att Moderaterna far fram som noshörningar i Migrationspolitiken?”

Vi ska jobba tills vi är 75 tycker dom. Men skaffa den utbildning som i dag behövs ska vi inte skaffa när vi kommer upp i medelåldern. Den som är över 54 kan helt enkelt inte få studielån för studier. Inkonsekvensen lyser med sin klara stjärna över svensk utbildningspolitik.

Att det är pengarna som styr inom elitidrotten får vi allt fler exempel på. Idrottsstjärnor långt ner i hierarkin verkar tro att dom är helt oersattbara och ska ha löner som är rena fantasiinkomsterna. Får Andersson 300.000 i månaden så måste ju Persson ha minst 350.000. Och då måste ju Nilsson ha minst 500.000 i månaden. Och så fortsätter det med allt mer upptrissade vansinniga belopp.

Fast det finns de som är ännu värre. Jag ser att Jamie Dixon, som är VD för slipsnissebolaget JP Morgan, har en årslön på motsvarande 163 miljoner kronor. Det är en ökning med 11% på ett år, och detta trots att bolagets börskurs störtdök med nästan 22%. 11% vore kanske att lämpligt utgångsläge när det gäller avtalsrörelsen – eller…

Vår värld är sjuk. Egentligen saknas det inte resurser för att ge alla mat och husrum och en dräglig sjukvård. Det är bara det att vi har fördelat det hela lite fel.

För övrigt ser jag att vår Högerregering stoppat Strålsäkerhetsmyndighetens utredning som visade att kärnkraftsföretagens avgift för att betala för slutförvaringen av det radioaktiva bränslet måste tredubblas för att kostnaderna ska täckas. Men samma dag som utredningen skulle offentliggöras så bestämde Högerregeringen att utredningen inte skulle offentliggöras. Var innehållet opassande?

1 kommentar

Under Högeralliansen, Idrott, Kärnkraft, Migrationsverket, Moderaterna, Samhällsklyftor, Slipsnissar, Tobias Billström, Utbildning

Ett svar till “Tobias Billström som noshörning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s