Om israeliska mord?

Den tidigare palestinska ledaren Yassir Arafat som dog 2004 blev kanske förgiftad. På uppdrag av TV-kanalen Al Jazeera har det ansedda schweiziska Institut de Radiophysique i Lausanne analyserat efterlämnade tillhörigheter som tandborste, underkläder osv. Och man har hittat oförklarligt höga halter av ämnet polonium-210. Samma ämne som bland annat mördade den ryska agenten Alexander Litvinenko i London 2006. Och han dog plötsligt på exakt samma sätt som Yassir Arafat. Nu kräver hans hustru Suha att hans kropp ska grävas upp och skickas för analys för att få klart hur han dog. Men det finns ett par hinder på vägen. För det första måste de palestinska myndigheterna godkänna att kroppen grävs upp (vilket väl är ganska normalt, samma gäller väl i Sverige om någon vill gräva upp en begravd kropp). Men de israeliska myndigheterna måste ge klartecken till att kroppen skickas till Schweiz för analys. Och det begriper jag inte vad dom har med det att göra. Ungefär som om Danmark skulle besluta om Sverige skulle få skicka något till Schweiz. Det visar bara på det orimliga i den israeliska ockupationen. Och risken är väl ganska stor att Israel säger Nej om det är så att det är dom som låg bakom mordet. Se t.ex. Aftonbladet och Expressen.

I måndags tyckte jag till om det faktum att svenskarna blir allt mer trött på all reklam som sköljer över oss. Och det oroar naturligtvis Sveriges Annonsörer. Så dom har inlett en reklamkampanj för att få oss mer positiva till reklam. Och det är ju rätt tänkt. Dvs att om vi är trötta på reklam så är ju just en reklamkampanj som berättar hur tråkigt livet är utan reklam vad vi behöver. Kanske skulle dom inse att vad vi är trötta på är att ALDRIG komma från reklam. Den sköljer över oss som ett skyfall. I begränsad tillgång så har de flesta av oss inte så stora problem.

Ibland ser reklamtöntarna till att få extra publicitet. Den svenska reklambyrån Studio Total har lyckats få en hel del publicitet i Sverige för att man roat sig med att släppa ut ett tusental nallebjörnar över huvudstaden Minsk i Vitryssland som protest mot diktaturen. Och det gav i varje fall publicitet i Sverige. Fast det verkar mest vara en publicitetsanka. Några nallebjörnar har inte synts till i Minsk och oppositionella i Vitryssland vet inget om det. Men dom fick ju i varje fall publicitet! All publicitet (= reklam) är god publicitet (= reklam). Vi kan ju ta Tele2:s urkorkade fårskallereklam. Finns det verkligen någon tänkande varelse som uppskattar detta dravel? Men eftersom dom fortsätter så måste det ju fungera.

För övrigt noterar jag att den verkliga sommarvärmen kommit i dag. Det var riktigt skönt för några dagar sedan…

5 kommentarer

Under Israel, Palestina, Reklam, Vitryssland

5 svar till “Om israeliska mord?

  1. Hej Sven!

    Arafats fru anklagade PLO toppen för mordet på hennes man och Arafats egen doktor menade att han dog av HIV.

    Åsikterna går isär, vi får se vad som händer

  2. Jag förstår inte varför folk lägger energi på att gnälla på vädret. Sätt dej iskuggan med ett glas saft med två isbitar i omdet är för varmt.

    • Vad ska man då gnälla på om man inte ska gnälla på vädret? Hur som helst så jobbar jag 1145-2100 och enda chansen att gå ut är en liten muromgärdad rastgård. Och DÄR är varmt om man inte kan hitta en skuggig hörna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s