Mer från privatiseringstalibanernas horisont

Den 1 juli 2010 gjordes det, i den heliga privatiseringens namn, möjligt med privata bilbesiktningar. Men någon succé blev det hela inte. Intresset för att starta nya besiktningsstationer har nämligen varit extremt lågt. Men nu har man löst det problemet. Bilprovningen har nämligen sålt ut en tredjedel av sina stationer – till ett företag styrt från Cypern. Det blir ju liksom lite lägre skatter att betala då. Däremot visar erfarenheter från Finland som ligger några år före oss i utvecklingen att priserna för kunderna ökar. Det måste ju bli lite pengar över till vinsten också. Även om skatten ju ska betalas i lågskattelandet Cypern.

Och så fortsätter jag att fascineras av kommentarerna från Stockholmshållet på att SVT valt att förlägga det europeiska sångjippot till Malmö. Det är helt uppenbart att högerns mytbildning om hur fruktansvärt Malmö är har lyckats riktigt bra – i varje fall i Fjollträsk. Enligt den här myten som sprids från Högerhåll i landet så består tydligen Malmö bara av islamister, judehatare, kriminella och allmänt slödder. Annars är ju verkligheten t.ex. att kriminaliteten är större i Stockholm än i Malmö för att ta ett exempel. För övrigt var ju stora argument från SVT bland annat att man hade tillgång till arenan under längre tid så att det blev enklare att planera produktionen. Och dessutom ansåg man att Friends arena i Solna (dvs inte i Stockholm) var FÖR stor för att kunna göra det program man ville. Ger er nu i Fjollträsk! Øresundsregionen är Nordens centrum, så är det bara.

Jag har roat mig under kvällen med att titta på Uppdrag gransknings sommargranskning av moderaterna Eva Uddén Sonnergård och Sven-Otto Littorins skapelse FAS 3. Ett av svenska politikers största fiaskon inom arbetsmarknadspolitiken i modern tid. Eva och Sven-Otto har insett fiaskot och är också borta ur verksamheten. Skillnaden är att de som befinner sig i FAS 3 är kvar där. Skillnaden mellan FAS 3 och tidigare åtgärder är i mycket att de som sysselsätts placerats där med svältlöner i FAS 3 och nu sysselsätts med ännu mer meningslösa uppgifter än i tidigare varianter på åtgärder. För det får ju inte vara riktiga jobb, utan bara ”meningslös sysselsättning”. Men de flesta är nöjda, i varje fall om den som svarar följer det manus som skickats ut från Arbetsförmedlingens ledning… Att höra Arbetsförmedlingens generaldirektör Angeles Bermudez-Svankvist virra runt och ljuga i programmet var en direkt pinsamhet.

Golfklubbarna tappar sedan en tid medlemmar. En intressant fråga är vilken politisk slutsats vi ska dra av detta? Jag har inte kommit på någon kul kommentar till det än, men jag återkommer…

Lämna en kommentar

Under Arbetsförmedlingen, Öresundsregionen, Malmö, Privatisering, Samhällsklyftor, Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s