Privatiseringstalibanerna slår till – igen

I går tyckte jag till om nästa exempel på Högerregeringens privatiseringsfixering. Denna gången att Bilprovningen sålt en tredjedel av sina bilprovningar till företaget Opus Group, med ägande på Cypern eftersom skatterna ju är radikalt lägre där. Nu står det klart att Opus Group lånat 100 miljoner för att kunna genomföra affären. Pengarna har Opus Group lånat av Bilprovningen! För att kunna privatisera bilprovningen måste alltså Bilprovningen själva finansiera försäljningen. I övrigt har villkoren hemligstämplats!

För övrigt noterar jag att stockholmarna fortfarande lever i ett chocktillstånd över att det existerar ett Sverige som inte har 08 i riktnummer. Att SVT valde att förlägga ESC 2013 i Malmö måste ha varit en chockartad upplevelse. Det är synd om er i Fjollträsk!

I går tyckte jag också till om FAS 3. Nu ser jag att i Skåne har antalet förvisade till FAS 3 ökat med nästan 80% på två år. FAS 3 är ett fiasko, där enda syftet är att förnedra människor som inte är behövda i vårt samhälle. Det stora problemet just nu är att de högerpolitiker som sitter vid makten i dag tror att de som är arbetslösa eller sjuka själva har valt detta. Viftar man tillräckligt med piskan så tar sig sjuka och arbetslösa i kragen och blir friska och attraktiva på arbetsmarknaden. Man kan t.ex. uttrycka det som Aron Modig som är förbundsordföranden för Kristdemokraternas påläggskalvar i KDU: – ”Arbetslösa ungdomar har ett eget ansvar att ta sig i kragen.” Visst finns det lata drumlar i vårt samhälle, både bland arbetslösa ungdomar beroende av försörjningsstöd och bortskämda överklasslynglar. Men, om man växer upp i det etablerade politikersamhället så vet man inte hur det ser ut i verkligheten.

Skattepengarna fortsätter att gödslas över miljösvinet flyget. Kommuner och landsting runt om i landet fortsätter att pumpa in pengar i flygplatser, som man ju bara måste ha. Region Skåne betalar till exempel varje år ut 4 miljoner kronor till flygplatsen i Kristianstad. Till det kommer att kommunerna runt omkring betalar ännu mer pengar. Region Skåne pumpar också in ännu mer pengar i Sturups flygplats vid Malmö. Nyligen ”såldes” flygplatsen i Ängelholm / Helsingborg. Och då efterskänktes mångmiljonbelopp i skulder. Trafiken på Kristianstads flygplats är i princip 0 (noll). Enda bolaget som trafikerade var Skyways, och dom gick ju i konken. Nu hålls flygplatsen vid liv med skattepengar i avvaktan på att något annat bolag ska börja trafikera den. Ett flyg som inte betalar skatt på sitt bränsle och som inte kan ta ut biljettpriser som täcker de verkliga kostnaderna. Och allt detta sker samtidigt som Region Skåne drar ner kollektivtrafiken med Skånetrafiken eftersom skattepengarna inte räcker till.

Och så ser jag att Ryanair åter har fällts för sin reklam. Finns det verkligen folk som litar på det skumraskföretaget?

Jag ser att TV4 hade problem med tekniken under programmet Tyst vittne i går. Ljudet fungerade inte! Jag förstår inte varför folk blev upprörda, vittnet skulle ju ändå vara tyst. Men till TV4:s glädje så fungerade ljudet under reklamen i varje fall. Och det var ju det viktiga.

Slutligen noterar jag att Fredrik och Filippa Reinfeldt nu lämnat in handlingar om skilsmässa till Stockholms Tingsrätt. Och jag tänker INTE kommentera detta ytterligare. Det finns mycket roligt man kunde gjort på det, men det är deras privatliv. Det finns så att det räcker och blir över av politisk kritik att framföra mot dessa båda politiker.

Lämna en kommentar

Under Flyg, Högeralliansen, Miljö, Privatisering, Reinfeldt, Reklam, Skåne, Skånetrafiken, Stockholm, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s