Rasismen lever

Rasismen är inte helt utrotad i USA läser jag. ABC berättar om det färgade paret Charles and Te’Andrea Wilson i Crystal Springs Mississippi som fick nej tack när dom ville gifta sig i sin kyrka. Enligt pastorn Stan Weatherford hade inga färgade gift sig i kyrkan sedan 1883 då den byggdes. Och flera medlemmar hade hotat med att lämna församlingen om detta ändrades. Och han riskerade sitt jobb. Det gick som det gick, dom fick gifta sig i en annan kyrka.

Mikael Wiehe är tacksam för allt som Fredrik Reinfeldt har gjort för hans musik. Han har fått många fantastiska idéer från Högeralliansens politik. Under rubriken Tack Reinfeldt för allt du gjort berättar Mikael Wiehe i Expressen om hur försämringar i socialförsäkringen och övrig politik från Högeralliansen gett honom inspiration till hans nya skiva. – ”Tack vare er alla fann jag ämnena, engagemanget, inspirationen, tiden, orken och energin att göra min nya skiva.” Jag har alltid gillat Mikael Wiehe, nu ännu mer!

Annars är dagens mest humoristiska debattartikel skriven av bordtennisspelaren Matilda Ekholm och hennes advokater Ulf Djurberg och Erik Hellners vid Setterwalls Advokatbyrå. Under rubriken OS-uttagningarna strider mot EU-rätten beklagar sig Matilda tydligen över att hon inte blivit uttagen till OS. Hon har uppenbarligen stämt SOK för att hon inte fått åka till OS med motiveringen att det ”strider mot rätten till fri rörlighet för tjänster som alla ska garanteras enligt Artikel 56 i EUF-fördraget”. Matilda verkar tro att det är en mänsklig rättighet att få en resa till London betald av SOK. Nästa steg är väl att någon fotbollsspelare stämmer fotbollsförbundet för att han inte blivit uttagen till landslagets träningsmatch mot Färöarna! Jag har ingen aning om ifall SOK fattat ett riktigt eller felaktigt beslut angående Matilda Ekholm och hennes chanser i pingis-OS. Men om EU:s regler om fri rörlighet har med saken att göra så är det inte fel på SOK, det är fel på EU:s regler.

Och på tal om EU så ser jag att den holländska journalisten Geert Maks liknat EU vid en katedral. – ”Europa är en katedral där taket ramlar in” uttrycker han det som. Nu kan man ha lite invändningar mot hans vidare resonemang. Dels reagerar jag på att han likställer EU vid Europa. EU är en del av Europa, men det finns mycket mer av Europa. Sedan tycker han att det behövs bland annat en gemensam utrikespolitik och ett gemensamt försvar för att EU ska kunna utvecklas till det demokratiska projekt som det borde vara. Och här har ju Geert Maks trillat i kanalen rejält. Om EU ska kunna behålla det demokratiska inslag som fortfarande finns så gäller det att vårda demokratin, inte att vårda centralstyrningen.

Lämna en kommentar

Under Demokrati, EU, Högeralliansen, Idrott, Musik, Rasism, Reinfeldt, USA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s