Bortskämda och fartblinda maktmänniskor

Avslöjandena om hur fartblinda politiker och höga chefer helt tappat kontrollen över pengarna fortsätter. Bland dagens avslöjande kan vi se att Stiftelsen för strategisk forskning haft för mycket pengar. Stiftelsen, som fick ett antal av Löntagarfondernas miljarder när dessa avskaffades, har cirka 15 anställda. När man skulle fira 15-års fest bjöds 500 personer på en hejdundrande lyxfest i Blå Hallen för mångmiljonbelopp. Men ministrarna Jan Björklund och Tobias Kranz som var bland gästerna tyckte tydligen inte att det var något konstigt. Fartblindheten är väl utbredd. Stiftelsen har under flera år betalt många sköna miljoner till festfixaren Micael Bindefeldt för både det ena och det andra. Helt utan upphandling och ordentliga kvitton. Och där många handlingar ”försvunnit”. Avslöjandena om Annie Lööfs utsvävningar på Näringsdepartementet fortsätter också. Och även där är det dåligt ställt med kontrollen över papperen. Det här är en rejäl skandal, som måste få mer konsekvenser än att en generaldirektör fått andra arbetsuppgifter. Fartblindheten och bortskämheten verkar vara mer utbredd än vad till och med jag trodde. Läs lite här och var i media, till exempel här eller här eller här eller här eller här eller kanske till och med här. Vad man blir riktigt förvånad över är hur människor som har månadslöner på uppåt 150.000 kronor i månaden inte har vett att ta reda på vilka regler som gäller och att hålla ordning på papper. Har dom inte dessa kvalifikationer ska dom banne mig inte ha jobb med dom fantasisummorna i lön.

Jag vill med anledning av detta erkänna att även jag under året bjudits på mat av min arbetsgivare Migrationsverket. I samband med påsken fick vi i personalen äta middag tillsammans med de boende på Förvaret och det bjöds faktiskt på lite finare mat än den vanliga dom får, plastlådor att värma i mikron. En riktigt trevlig måltid. Och det fanns till och ned dryck. Både Coca-cola, Fanta och saft.

Enligt Expressen handlade Carl Philips bråk utanför lyxnattklubben i Cannes om Carl Philips käresta Sofia. I varje fall är detta vad vaktchefen på nattklubben Baoli hävdar. Men för Stéphane Reveillon, som han heter, var det ren rutin. Han kom inte ens dagen efter ihåg att det varit något speciellt bråk kvällen innan. Uppenbarligen är det ofta bråk utanför nattklubben eftersom det inte lämnade några minnen hos honom. Jag tycker fortfarande att Carl Philip ska skaffa sig en vettigare sysselsättning och inte vara ute och svira på småtimmarna. Alkoholintag bland en massa andra bortskämda nissar klockan 3 på natten är INTE nyttigt. Det slutar ofta i bråk. För övrigt tror jag faktiskt aldrig att vi kommer att få veta sanningen om ”bråket”. Eftersom det inte ens polisanmälts så har väl många något att dölja!

Jag noterar att Riksbanken fortsätter att misslyckas med sina ekonomiska mål. Enligt Riksbankens uppdrag ska inflationen ligga mellan 1-3%, dvs i snitt 2% på årsbasis. Just nu sjunker inflationstakten, och ligger just nu på 0,7%. Dvs under målet – som vanligt. Hade Riksbankens majoritet inte lidit av en sådan inflationsskräck utan istället varit snabbare med räntesänkningar så hade man kanske uppnått målet med inflationen samtidigt som vi fått en lite lägre arbetslöshet. Men, det är inte så farligt med hög arbetslöshet verkar man tycka. Det är viktigare att hålla inflationen i schack. För övrigt kan vi från den ekonomiska fronten också notera att ekonomin inom Euroområdet är på väg rätt åt helvete.

Lars Vilks svarar i dag i ett inlägg på Aftonbladet debatt på den kritik han fått från Expo (och andra). Rubriken (och andemeningen) är ”Extremister struntar i min konst”! Jag ska berätta en hemlighet för dig Lars Vilks. Jag och dom flesta andra struntar också i din konst. De grupper du lierat dig med under förevändning att du är konstnär är mycket värre extremister än vad Expo är.

Till slut efter alla dessa tråkigheter så kanske det kan passa med ett gott skratt. Ta en titt på det här YouTube-klippet med centerpartisten Jonas Pettersson. Det är Annie Lööfs pressekreterare. Tacka f-n för att det går illa för den damen!

Lämna en kommentar

Under Arbetslöshet, Björklund, Ekonomi, EU, Euro, Kungahuset, Lars Vilks, Lööf, Monarki, Samhällsklyftor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s