Om svensk rasism

I Forserum i Nässjö kommun har trakasserierna och våldet mot de somalier som bor där gått så långt att man från Somaliska Föreningen nu uppmanar somalierna att flytta från Forserum och föräldrarna håller barnen hemma från skolan. Och redan har cirka 100 somalier flyttat därifrån. På TV:n hörde jag under kvällen Nässjös centerpartistiske kommunalråd Anders Karlsson försöka förminska problemen, något som lät ganska patetiskt. Läs Aftonbladet och Expressen.

Jag har upprepade gånger skrivit vad jag tycker om överbetalda idrottsstjärnor. En nyligen gjord studie visar att sedan Premier League bildades i England för 20 år sedan har lönerna för fotbollsproffsen i ligan ökat med 1508 procent. Och det säger kanske inte så mycket. Men om jag berättar att vanliga löner under samma tid ökat med 186 procent så kanske proportionerna blir mer uppenbara! De bäst betalda spelarna har löner på över 100 miljoner om året. Vad vi alla måste komma ihåg är att det är vi konsumenter som på ett eller annat sätt betalar dessa fantasilöner med den konsumtion vi gör. Inte minst de som går och tittar på fotbollen där priserna för biljetterna har tiodubblats på den här tiden.

Och vad använder då dessa bortskämda och överbetalda spolingar pengarna till? Ja, i en liten notis i Aftonbladet läser jag om en av dessa överbetalda brittiska fotbollsproffs, André Santos. Efter en vild polisjakt greps han i dagarna sedan har varit uppe i 210 km/tim med sin Maserati. Först 500 meter från Arsenals träningsarena. Undrar om han har nytta av sina många miljoner i fängelset? Han får väl långtidsparkera Maseratin i varje fall.

Jag tittade förresten under kvällen på Uppdrag Granskning om Förbifart Stockholm och trafikplanering i allmänhet. En granskning som visade med stark tydlighet hur mycket fiffel och båg som används för att få igenom projektet. Men när etablissemanget har bestämt sig och är eniga, då hjälper inget. Det går alltid att manipulera utredningar och analyser.

Lämna en kommentar

Under Bilism, Idrott, Rasism, Samhällsklyftor, Trafik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s