Om prioriteringar

När en av de större inrikesnyheterna i Sverige handlar om trakasserier av somalier i Forserum (se gårdagens tyckeri) så väljer Dagens Nyheter att dagen efter som sin huvudledare kritisera – djurrättsaktivister! Jag vet inte om det är ett led i den förminskning av problemet som den borgerliga kommunledningen och den lokala polisen tydligen valt som huvudspår. Eller att det bara var ett olycksfall i arbetet. Jag vill hoppas och tro att det var det sistnämnda så jag lämnar ämnet med detta. Men visst kan man undra?

Så vi börjar med att konstatera att de somaliska föräldrarna nu har följt sina barn till skolan där dom välkomnats av skolkamrater och personal. Att andra innevånare ställt upp och visat sitt stöd till somalierna. Och att den lilla gruppen smårasister som uppenbarligen inte är riktigt torra bakom öronen förhoppningsvis blir dom som väljer att stanna hemma och skäms.

Och sedan kan vi fundera lite över de extrema djurrättsaktivister som tror att dom hjälper saken genom att ta till illegala metoder och ofta både våld och terror. Ni har missförstått saken töser och pågar! Instängda minkar som lever ett bedrövligt liv mår inte bättre av att släppas ut i det fria där dom kommer att sakta dö en svältdöd. Våld löser ALDRIG problem. Ni har mitt stöd – ibland – när ni protesterar mot vidrig behandling av djur. Men saken är inte hjälp av era ofta illegala och ogenomtänkta metoder. Tvärtom!

Jag ser att Annie Lööf fått fram en ny generaldirektör till Tillväxtverket sedan hon tvingats sparka sin partikamrat Christina Lugnet från posten. Den nya tillförordnade GD:n heter Birgitta Böhlin som är ett proffs med erfarenhet som boss på Samhall och FMV bland annat och med en stark förankring inom Svenskt Näringsliv. Och ser jag, till stor del ansvarig för förskingringen av de svenska Apoteken. En lydig kvinna för Högeralliansen tydligen.

Och så ser jag att Skånetrafiken nu träffat ett nytt avtal om färdtjänstbilar med ett nytt taxibolag. Den tidigare största entreprenören Taxibil Syd gick i konkurs efter att vid upphandlingen lämnat ett så lågt bud att det inte gick att få lönsamhet. Nu har Taxi Kurir vunnit upphandlingen om den mesta trafiken med ett bud som är ännu lägre… Skånetrafiken har redan drabbats av flera misslyckade upphandlingar där det lämnats uppenbart för låga anbud. Ska vi nu vara där igen?

Och så något ovanligt – regeringsberöm. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd lägger fram ett förslag om att notoriska felparkerare som inte betalar sina parkeringsböter ska kunna få sin bil beslagtagen. Det är skrämmande att detta inte skett långt tidigare, även om det inte löser alla problem. Bra Catharina!

Slutligen noterar jag att moderatstyrda Båstad har fått rejäla problem. Ett problem som har sitt ursprung i mitt Åstorp. Åstorpsmoderaten Margareta Pålsson tvingas nämligen lämna sin riksdagsplats sedan hon belönats med en spark snett uppåt genom att bli landshövding i Skåne. Det innebär att Båstads nuvarande moderata kommunalråd Anette Åkesson hamnar i riksdagen. Och då blir alltså posten som kommunalråd, kommunstyrelsens ordförande, ledig. Och det är nu som det tagit fyr rejält inom moderaterna i Båstad. Man hittar nämligen ingen lämplig ersättare som man kan enas om. Lösningen blev att ”importera” ett kommunalråd från en annan moderatstyrd kommun i Nordvästskåne, Höganäs. Toppmoderaten Anita Söderlind lockas att flytta till Båstad för att kunna utses till ordförande för kommunstyrelsen. Och nu tar det fyr ännu mer inom moderaterna (och andra partier som det faktiskt finns i Båstad). Och efter en ganska ful debatt väljer till slut Anita Söderlind att hoppa av och flytta tillbaka till Höganäs. Och nu sitter moderaterna där i Båstad med rumpan bar och får börja om från början. Men man har blivit rejält osams inom partiet.

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Båstad, Djurrätt, Lööf, Moderaterna, Rasism, Skånetrafiken, Trafik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s