JAS Gökungen

Det börjar stå allt mer klart att de stora partierna och röstboskapen på högersidan har bestämt sig för att fortsätta slösa miljarder på att hålla Saab:s flygdivision vid liv. Det verkar nu stå allt mer klart att man kommer att enas om än ny version av JAS Gökungen (även känd under namnet JAS Gripen). Beräknad kostnad är 90 miljarder kronor under 30 år, dvs 3 miljarder kronor varje år i en tredjedels århundrade. Och med tanke på militära projekts tidigare oförmåga att hålla budget kan vi räkna med att det inte räcker med dom pengarna. Effekten kommer att bli att övriga delar av det svenska försvaret tvingas dra åt livremmen ytterligare ett par hål. Försvarsledningen varnar för effekterna på resten av det militära om inte helt nya pengar tillförs som täcker hela kostnaden. Vilket inte är tänkt. Lägg ner projektet! För alla dom miljarderna kan det skapas en mängd viktigare jobb. Läs även t.ex. Svenska Dagbladet

Den israeliska utrikesministern Avigdor Lieberman har i sedvanlig ordning trampat i klaveret. I flera tal har han uppmanat bland annat USA, FN osv att se till att störta den palestinska presidenten Mahmoud Abbas. Enligt extremisten Avigdor Lieberman är Abbas en terrorist. I stort sett alla andra betecknar Abbas som något helt annat. Fast enligt Lieberman är han terrorist eftersom han tillåtit att en gata uppkallats efter Yihya Ayash. Det är faktiskt Israel som ockuperar en annan stats territorium. Det är faktiskt Israel som bryter mot precis alla internationella regler och avtal när man låter sin egen befolkning flytta in på ockuperad mark och tränga bort den befolkning som redan bor där. Jag vill uppmana hela världen att störta den israeliska utrikesministern Avigdor Lieberman!

Och apropå Israel är det en skandal att varor som produceras på ockuperad palestinsk mark när dom säljs i Sverige anges som att dom kommer från Israel. Enligt EU:s regler är import från Israel gynnad, och därmed också produkter som produceras på illegalt ockuperad mark. DET är en skandal. Bojkotta varor från Israel så länge man inte garanterar att dom inte produceras på ockuperad palestinsk mark.

Fast dagens viktigaste nyhet läser jag om i Aftonbladet som ägnar nästan en helsida åt att Petra Mede väntar barn! Stoppa pressarna!

3 kommentarer

Under Fred, Israel, Media, Militär, Palestina

3 svar till “JAS Gökungen

  1. Bildbloggen gjorde ett besök i dina trakter tidigare i veckan, men du tycks sitta och sova.

    • Usch ja. Jag hade ju klarat båda de sista bilderna .Med Tivoli och Gröningen. Den sista vid Järnvägsmännens ungefär. Skammen är som vanligt stor. Varför kan du inte ta bilderna jag kan de gånger jag kommer ihåg / hinner kolla upp?

      • Visst är det så att Hbg-bilden är tagen precis vid Järnvägsmännens. En mycket trevlig plats i norra delarna av Hbg. Det är bara 14 bilder kvar innan bloggen dör. Du har goda möjligheter att klara flera av dessa. Ny bild i kväll 20.40.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s