På partaj med Bond

Senaste avslöjandet om hur våra höga myndigheter svirar för våra skattepengar handlar om SÄPO. För en total kostnad på 5,3 miljoner kronor ordnades party när de 1000 anställda skulle festa. Fast alla ville tydligen inte delta förstår jag av texten. Det hade genomförts en illa genomtänkt omorganisation som inte uppskattades så en del bojkottade festen. Alla de här festskandalerna som avslöjats handlar om små eller relativt små myndigheter eller den centrala administrationen i Stockholm. Det handlar minsann aldrig om att stora decentraliserade myndigheter bjuder en hög med vanliga handläggare ute i landet på brakfest. Nänä, där handlar det om camping på liggunderlag… Hur som helst så undrar jag om SÄPO:s dåvarande chef Anders Danielsson hade planerat en liknande fest för alla oss på Migrationsverket. Han har ju blivit generaldirektör här nu. Men, om han planerat detta så har väl planerna skrinlagts efter medias avslöjanden.

Järnvägstunneln genom Hallandsås är väl ett ganska välkänt projekt. Och vad de flesta nog inte är medvetna om är att bygget faktiskt snart är klart. Den ena tunneln är färdig och den andra börjar närma sig slutfasen. Innerväggarna till tunneln, stora cementblock, har tillverkats i en fabrik som byggdes för ändamålet i Åstorp där er bloggare bor. Tillverkningen är färdig och fabriken har lagts ner. Men sedan flera år (och fortfarande från lager) körs det dagligen tåg med dessa tunnelelement från Åstorp till bygget. För några dagar sedan såg jag att fabriken skänkt ett par sådana stora cementblock till kommunen. Och dom kommer att sättas upp i Järnvägsparken som vindskydd för bänkar just för att minnas en epok. Och då kommer naturligtvis upp frågan om hur man förhindrar att dessa gråa betongklumpar inte bara efter ett par dagar förvandlas till allmän klottertavla för fjuniga fjantar som tror att dom är tuffa när dom skriver sina tags på allt. En del kallar det till och med för graffiti, men det är något helt annat än dessa dummerjönsars klotter.

Jag tycker därför att man redan från början ska bjuda in några riktiga graffitikunniga att måla väggarna med något vackert. Eller, som man gjort i järnvägstunneln vid Björnekullaskolan, bjudit in skolelever att måla väggen. På så sätt kanske det kan hålla sig lite längre. Ty jag tycker att riktig graffiti är vackert, när det målas på rätt ställe.

Men det finns dom som inte accepterar graffiti alls. I Stockholm har ju uppenbarligen den borgerliga majoriteten bestämt att all graffiti är av ondo. Så illa att man gjort allt man kunnat för att stoppa graffiti som konstart. Jag läser till exempel att de båda borgarråden Ulla Hamilton och Kristina Alvendal tagit till rena lögner för att baktala Riksteaterns graffitiutställning Art of the Streets. Dom båda hävdade att det illegala klottret ökat som en följd av festivalen. Ett påstående som om man granskat det är en ren lögn. Trots detta påstod de båda moderaterna att illegalt klotter pga festivalen kostat skattebetalarna mer än 100.000 kronor. Men för att bevisa att man har rätt är väl små nödlögner acceptabla…

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Järnvägar, Konst, Moderaterna, Samhällsklyftor, SÄPO, Stockholm

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s