Klagobloggen slår till

Jag gillar att hacka på mindre seriösa verksamheter. Ryanair är något sådant. I dag rapporteras att Ryanair på kort tid tvingats nödlanda sina flygplan minst 5 gånger pga bränslebrist. Piloterna har helt enkelt fått order om att tanka så lite bränsle som möjligt för att spara pengar. Effekten är att man inte har några reserver, om man t.ex. får motvind. Och som resultat tvingas man nödlanda för att tanka. Ryanairs vd Michael O’Leary sade ju nyligen att passagerarna var ”idioter”, och det är uppenbart att han då i varje fall menar bolagets egna passagerare. Man måste vara idiot för att utnyttja ett icke-seriöst bolag.

Inspektionen för vård och omsorg, är en ny myndighet som Högeralliansen vill starta upp. Med en budget på över 600 miljoner kronor om året ska man inspektera sjukvården. Annars finns ju redan Socialstyrelsen som skulle kunnat skött jobbet. Ett av Högeralliansens löften var att minska antalet myndigheter. Men man har väl någon gammal partikamrat som behöver jobb, och om man skapar en ny myndighet så behövs det ju också en ny Generaldirektör. Och en styrelse. Och …

Och i Skåne är ekonomin inom Region Skåne i fritt fall. Regionen, som styrs av Högeralliansen med stöd av Miljöpartiet, tvingas skära ner tåg- och busstrafiken i länet. Och sjukhusen som är överbelagda tvingas lägga ner avdelningar. Det är rejäl kris.

Men allt jag skriver är faktiskt inte klagomål. I ett debattinlägg i Svenska Dagbladet tycker Gabriel Wikström som är förbundsordförande i SSU att det är dags att avskaffa ränteavdragen i beskattningen. Och han har helt rätt. Det kan väl inte finnas någon som tycker att det finns någon anledning att man ska betala lägre skatt om man köper en ny TV på avbetalning eller tar ett banklån och åker på semester. Det är ju egentligen helt horribelt om man tänker efter. Bra tänkt Gabriel.

Jag läser i amerikanska Time att Säpo:s James Bond-festande till och med nått dit. 804.000 dollar kostade den berättar man. Ja, nu handlar notisen inte om Säpo, den handlar om Sapo. Nog borde dom där amerikanska journalisterna vara medvetna om att a och ä är två helt olika bokstäver och att Sapo och Säpo blir helt olika saker.

För övrigt noterar jag att Anders Borg, Fredrik Reinfeldt och dom andra i Högeralliansen läst in sig på den Rödgröna oppositionens förslag. Man håller just nu på att pricka av dessa en efter en. Det är järnvägsinvesteringar och annat tidigare och i dag kom ett förslag om stöd för att kommunerna ska starta Nattis. Men som vanligt är orginalet alltid bättre än kopian.

Slutligen noterar jag att Dagens Nyheters Chefredaktör Gunilla Herlitz infört ett förbud att använda ordet ”hen” i nyhetstexter. I DN tycker man uppenbarligen att det är bättre att skriva ”han eller hon” när man inte vet könet på en person. Gunilla Herlitz tycker jag ska dra en stor skamfilt över sig. Ordet ”hen” är ett alldeles utmärkt ord (vars motsvarighet finns i mängder av språk) att ersätta uttryck som ”han eller hon” när man inte vet vilket kön som avses.

Lämna en kommentar

Under Feminism, Högeralliansen, Ryanair, SÄPO, Sjukvård, Skatter och ekonomi, Skåne

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s