Om prioriteringar

Dagens Industri har räknat ut vilka som tjänar bäst på den kommande sänkningen av skatten på företagens vinster. Och man har kommit på att de tre verkligt stora vinnarna på sänkningen är Swedbank, SE-Banken och Handelsbanken. Dvs den verkliga jackpotten tog de stora bankerna, och det är ju onekligen en bransch som är i stort behov av stimulanser? Dom gör ju inte några miljardvinster – varje kvartal!

Det är nästan så att jag i varje fall håller med Centerpartiets Näringsminister Annie Lööf. Hon har ju tidigare framfört att hon ville prioritera en sänkning av arbetsgivaravgifterna. Detta skulle varit ett stöd till små företag som kanske ofta har problem att få ekonomin att gå ihop. Men om dom har problem med att få ekonomin att gå ihop tjänar dom inte ett rutten lingon på att få betala mindre skatt på vinsten, dom har ju ingen vinst att skatta för. Men Annie Lööf måste ge sig som alla andra när det kommer till kritan i förhandlingarna inom Högerregeringen. Anders Borg och Fredrik Reinfeldt bestämmer! Alltså fick Näringsminister Annie Lööf presentera ett guldregn över det stora bankerna och andra stora koncerner som ett fantastiskt beslut, trots att hon alltså egentligen vill något annat. Men så är det att ha blivit degraderad till röstboskap.

I gårdagens Aftonbladet fanns ett mycket läsvärt debattinlägg från Sveriges Kristna Råd, undertecknat av Anders Arborelius, Romersk-katolska kyrkan och Anders Wejryd, Svenska kyrkan samt Pelle Hörnmark, Pingströrelsen. Under rubriken Behandlingen av Ali ovärdig en rättsstat drar man slutsatsen ”Sluta skicka ensamkommande flyktingbarn till Italien”. Mottagandet av flyktingar i Italien, och allra helst de mest utsatta, barnen, är ovärdigt ett civiliserat land. Överhuvudtaget är i många fall behandlingen av barn i det svenska asylsystemet ett brott mot de regler som Sverige skrivit under på. Dvs att barnens bästa ska ALLTID komma i första hand. Men så är det inte i den flyktingpolitik som styrs av Moderaten Tobias Billström. Där gäller att det är viktigt att utvisa människor för att upprätthålla systemet. Om detta sedan drabbar en enskild människa på ett orimligt sätt så är det något vi får leva med (och tyvärr även den som blir utslängd). Systemet måste upprätthållas och då kan man inte ta enskild hänsyn. Utvisningsminister Tobias Billström bör avgå!

Lämna en kommentar

Under Ekonomi, Flyktingmottagande, Lööf, Migrationsverket, Skatter och ekonomi, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s