Om Centerns kris

Förra veckan försvann hastigt och lustigt Annie Lööfs stabschef Linda Ylivainio (ja, hon fick enkelt uttryckt sparken) och nu har det blivit klart vem som ska ersätta henne i Näringsdepartementet. Och om hon tror att bytet ska stoppa den nedåtgående trenden för Centern så är hon en verklig optimist. Se diagrammet här under som visar Centerns utveckling i opinionen den sista tiden. Det barkar rakt åt skogen, dvs ner under spärren på 4%. Hur som helst har Annie Lööf valt att utse den förre CUF-ordföranden Magnus Andersson till ny stabschef. Magnus Andersson är bland annat känd för den kampanj ”Fuck Facket for ever” som han drev som CUF-ordförande. Se den, av mig, något förvanskade affischen till vänster. Senare har han bland annat spionerat på byggnadsarbetare och kommit underfund med att dom tar rast lite då och då, då dom inte bygger hus. Se det här klippet från YouTube som är så komiskt att man kan titta på det om och om igen. Om Magnus Andersson fortsätter att vårda sin komiska ådra så kommer dom att få det jättekul på Näringsdepartementet under den närmaste tiden, från 1 oktober fram till nästa val. Om han nu stannar så länge. Han har ju inte direkt gjort sig känd för att stanna på sina arbetsplatser. Undrar varför?

Riktigt uselt såg det ut i den väljarundersökning som Aftonbladet presenterade i går. Undersökningen som görs av United Minds ger Centern 3,3% (ett ras med 1,5). Nu ska man aldrig lägga för mycket i en ensam undersökning. Och det finns inget som skulle förklara ett så stort ras helt plötsligt. Men som kan ses av diagrammet så är trenden tydlig. Någon gång nästa år ligger snittet för Centern under spärren och Annie Lööf sitter löst. I Undersökningen fortsätter Socialdemokraterna att vara störst med 33,1% (-0,9) följt av Moderaterna med 27,8% (+0,8). Miljöpartiet står i stort sett stilla med 8,6% (+0,3) medan Vänsterpartiet har den allra största ökningen till 6,9% (+1,0). Folkpartiet ligger också stilla på 5,8% (-0,1) medan Kristdemokraterna ökar en del till 4,7% (+0,6). Sverigedemokraterna får 8,8% (+0,4). Intressant är att det börjar bli allt vanligare med undersökningar som visar att Centern placerat sig rejält under strecket och är mindre än Kristdemokraterna. Och dom kommer inte att vara saknade. Maud och Annie har förvandlat det gamla mittenpartiet för fotfolk på landet till ett marknadsliberalt högerparti för ingen alls…

Jag läser att Sveriges butikschefer och butiksägare är missnöjda med bankerna. Enligt en undersökning som Svensk Handel har gjort så tycker handelns folk att bankerna har försämrat sin service samtidigt som dom tar alldeles för mycket betalt för hanteringen av kortbetalningar. Det är uppenbarligen inte bara vi vanliga människor som drabbas av nedlagda bankkontor, kontantlösa kontor, centraliserad service och pengasnikna bankledningar som gör mångmiljardvinster på att suga ut slantarna från sina kunder.

Jag noterar att Mitt Romney trampat i klaveret igen. I ett i hemlighet inspelat anförande hävdar han att ungefär hälften av amerikanerna inte betalar någon statsskatt men ändå bara förväntar sig att Staten ska försörja dom. Dom vill bara sitta på rumpan och bli försörjda och litar på att Barack Obama ska fixa det till dom. Vilket ju är lätt att säga för honom som har så mycket pengar att han inte vet vad han skall göra med dom.

Men egentligen är det ungefär samma åsikt som man hyser från Moderat håll i Sverige, att svensken är lat och bidragsberoende.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Centern, Högeralliansen, Lööf, USA, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s