Paragrafryttaren Tobias Billström

I dag på morgonen skickades 18-åriga Khaled Maana till Libanon. Ett land han inte varit i sedan han var 12 år. Ett land han inte har någon koppling till förutom en pappa som bidragit till att han med resten av familjen en gång flydde från landet. Nu har Khaled fyllt 18 år, och då görs bedömningen att han är vuxen och kan utvisas ensam till Libanon. Stödet för Khaled lokalt bland vänner, bekanta och andra som kommit i kontakt med honom har varit enormt. Medan han suttit inlåst på Migrationsverkets Förvar i väntan på resan har han fått ständiga besök av inte bara aktivister utan kompisar, skolkamrater, skolpersonal och andra som kommit i kontakt med honom. Jag skäms över att vara en del av ett samhälle som behandlar ungdomar på detta viset. En ung man som integrerats bättre i det svenska samhället än en annan i annat land född, Drottning Silvia. Han pratar t.ex. bättre svenska än drottningen. – ”Det var när jag läste Citys intervju med Migrationsminister Tobias Billström som jag kände att det var kört. Sedan dess har jag bara velat att utvisningen ska gå så fort som möjligt för att slippa sitta inlåst” säger Khaled. Det är en skam att ha en ansvarig minister som njuter av att statuera exempel med att dom ska ut. En minister som själv en gång i tiden valde att strunta i reglerna genom att t.ex. inte betala TV-licens har förvandlats till en paragrafryttare som njuter av paragraferna. Avsätt Tobias Billström!

Redan i söndags kommenterade jag att mångmiljonbelopp var försvunna i säkerhetsföretaget Panaxias konkurs. Sedan dess har rubrikerna blivit större i media. Och det står nu klart att en halv miljard, kanske så mycket som en miljard kronor har försvunnit. Pengar som bolaget hämtat från affärernas kontantkassor men inte förts vidare till affärernas konton. Det är uppenbart att det under en lång tid försnillats pengar. Ett avslöjande har hela tiden skjutits framför genom nya fiffel. Och väl betalda revisorer har inget märkt? Visst fungerar det bra inom näringslivet. Säkerhetsföretagen försnillar pengarna!

Den 23 augusti berättade jag att moderatghettot Båstad hade problem. Sedan Åstorpsmoderaten Margaretha Pålsson fått en spark snett uppåt och blivit landshövding i Skåne blev ju hennes riksdagsplats ledig. Och det var det moderata kommunalrådet Anette Åkesson i Båstad som fick den platsen. Och så stod Båstad utan ordförande i kommunstyrelsen. Efter diverse inbördes strider inom Båstadsmoderaterna valde dom till slut att föreslå Anita Söderlind som efterträdare. Problemet var att hon inte bodde i Båstad utan fick flytta dit för att kunna väljas. Och då bröt det ut nya diskussioner om det lämpliga att utse någon till högsta höns som väljarna aldrig hade haft möjlighet att ta ställning till. Till slut tyckte Anita Söderlind att debatten blev så intensiv att hon valde att flytta hem. Nu valde Båstadsmoderaterna den förre ekonomichefen Kerstin Gustafsson till sin kandidat. Men nu är det delar av koalitionspartnerna som protesterar. Centern hotar att helt bryta koalitionen. Ack ja!

För övrigt tycker jag fortfarande att Tobias Billström är en katastrof. Det hade varit bättre om han tvingats avgå efter TV-licens skandalen. Men han var ju inte kvinna, det var bara de två kvinnorna som fick gå.

Lämna en kommentar

Under Asylpolitik, Båstad, Migrationsverket, Näringsliv, Tobias Billström

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s