Även skåningar tar hand om de sina

I söndags skrev jag och berättade att vår förre moderatminister Sven Otto Littorin fått nytt uppdrag. Sven Otto har fått jobb som moderaten Pia Kinhults specielle rådgivare i Region Skåne. Sven Otto ska värva nya jobb till Skåne för att ersätta de jobb som försvinner när Sony säger upp i Lund. För den blygsamma summan av 45.000 kronor i månaden (för en halvtid) ska Sven Otto göra det jobb som Region Skåne redan har en väl tilltagen byråkratisk avdelning för att göra. Det ska observeras att Region Skåne har en ekonomi som är under isen. Just nu görs kraftiga nedskärningar i sjukvården. Avdelningar på sjukhusen läggs ner och personalen minskas ner. Detta samtidigt som det varit flera avslöjade skandaler där patienter avlidit pga bristande vård som berott på överbeläggningar. Regiontrafiken, Skånetrafiken, skär ner tåg- och bussförbindelser och lägger ner flera busslinjer. Pengarna räcker inte till. Det är tur att det finns i varje fall de 45.000 till Sven Otto Littorin. Se också här.

Fast egentligen är lönen inte så extrem (om man inte jämför med vanligt folk alltså). När SIDA:s generaldirektör Charlotte Petri Gornitzka anställde en släkting för att genomföra en minskning av personalen i syfte att spara pengar så fick hon 100.000 i månadslön! Belopp som är ofattbara för oss andra normala människor som har månadslöner som börjar på en tvåa och bara har 5 siffror.

Enligt FN:s Barnkonvention, som Sverige har förbundit sig att följa, ska alla beslut som berör barn utgå ifrån vad som är bäst för barnet. När Migrationsverket därför beslutar att utvisa övergivna 2-åriga Hadilles ensam till Frankrike så är motivet just detta. Hadilles mamma är nämligen fransk medborgare så dom bör ju vara bäst på att hitta henne? Mamman är nämligen försvunnen sedan strax efter förlossningen, men fransk medborgare. Nu är det ju i och för sig så att mamman troligen aldrig bott i Frankrike utan är från Algeriet (dubbelt medborgarskap sedan Algeriet var en fransk koloni) så i praktiken är det kanske inte så lätt för Frankrike att sköta återföreningen. Men, eftersom den politiker som är ansvarig för detta område (moderaten Tobias Billström) är en paragrafryttare som njuter av att följa de paragrafer som passar honom så blir beslutet sådant. Det är INTE för barnets bästa att utvisa en 2-åring till ett land där hon aldrig varit, till ett språk hon inte kan tala. Till ett land där hon bara ska placeras i ett nytt fosterhem. Ett rimligt beslut är helt självklart något annat. Hadilles ska få stanna i Sverige tills mamman går att spåra. Och om hon inte går att spåra ska hon naturligtvis få stanna och växa upp i Sverige.

Säkerhetspolisen har nu kommit fram till ett förväntat beslut i sin utredning av FOI:s (Totalförsvarets forskningsinstitut) underliga försök att hjälpa Saudiarabien att bygga en missilfabrik. Och som förväntat så blir det inget av det hela, polisutredningen läggs ner. SÄPO:s utredning har visat att det inte handlade om någon trolöshet mot huvudman att göra som man gjorde. Men min undran är vem man bedömt vara huvudmannen? Uppenbarligen har det inte varit svenska folket som är huvudman in varje fall! Läs här och här.

Vi kan notera att det uppenbarligen blivit överetablerat med väljarundersökningar. Ett av de klassiska instituten som sysslat med detta, Skop, har begärt sig själva i konkurs.

4 kommentarer

Under Flyktingmottagande, Migrationsverket, Moderaterna, Samhällsklyftor, Skåne, Tobias Billström, Vapenexport, Väljarundersökning

4 svar till “Även skåningar tar hand om de sina

  1. I kväll publiceras sista bilden i bildbloggen innan denna tar semester på obestämd tid. Öppet mål för vissa.

  2. Jo, jag såg det när jag var in och tittade för någon dag sedan. Tyvärr har jag inte hunnit hem från bian när bilden läggs ut och när jag äntligen är hemma så har väl någon annan snotträtt svar.

    • Hoppas att du såg en bra film i höstmörkret.

      • Jo, det var ju attan att jag inte kunde kolla in bilden direkt. För DEN hade jag verkligen klarat. Vi var och tittade på dokumentären om Olof Palme, och när du lade ut bilden hade vi precis lämnat Knutpunkten (100 meter åt höger) och satt på bussen hem och jag pratade med jobbet i mobilen som ringde och vädjade om att jag skulle jobba övertid under natten. Så det fick bli cykeln till jobbet direkt efter hemkomsten och sedan jobbade jag 9 timmar innan jag fick cykla hem. Och har ganska precis vaknat…

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s