Vårt sjuka samhälle

Att vårt samhälle är sjukt är väl de flesta av oss införstådda med. Medan många människor svälter ihjäl har andra ett sån’t överflöd av pengar, att om det verkligen finns de som inte tycker detta är sjukt, så är dom själva sjuka. Jag ser att hummerpremiären gav ett kilopris på 102.000 kronor för de första humrarna (förra året låg priset på 31.600)! Det är uppenbart att den drivna politiken för ökade klyftor i vårt land fått ett rejält genomslag. Priset är naturligtvis betalt av någon som bara måste bravera med hur mycket pengar hen har tillgång till.

Det händer att man funderar över politikers omdöme. Annars brukar jag försöka försvara politiker som grupp. Den värsta kritiken mot politiker som grupp är faktiskt orättvis. De flesta politiker (av alla kulörter) är seriösa människor som lägger ner mycket tid på att försöka skapa ett samhälle som blir så bra som möjligt. Sedan har man ofta inte samma syn på hur det ideala samhället ser ut. Och det är här de politiska partierna kommer in. Men, dom arbetar oftast helt osjälviskt och ofta helt ideellt utan någon form av ersättning. Dom är värda vårt stöd och ska inte bara smutskastas vilket ofta sker. Men lite då och då så får jag funderingar om hur dom egentligen tänkte. Ett sådant tillfälle är när jag läser om moderatpolitikern i Hörby som låter en kompis göra en målning av honom att sätta i kommunhuset. Det moderata kommunalrådet Lars Ahlkvist ska avbildas som romersk legionär för 600.000 kronor. På målningen ska också en lokal finansman avporträtteras som Kung Karl XI och hans sambo som adelskvinnan Leonora Ulfeldt. Och allt har skett utan någon form av upphandling. Snälla, någon kan väl berätta att det är något som saknas i nyhetsrapporteringen!

Sedan läser jag om Stockholms kampanj för att avskaffa hyreslägenheter och istället förvandla boendet till en marknad där den som har mest stålar vinner. Statistiken visar hur på senare år andelen hyreslägenheter har sjunkit katastrofalt och istället är det bostadsrätter där bara den som har råd kan bo som gäller. I delar av Stockholm finns i dag snart inga hyreslägenheter kvar. Och detta är en medveten politik från den styrande högern. I dag avslöjas hur man i Stockholm betalt 60 miljoner kronor till en PR-byrå för att driva igenom denna politiken. PR-byrån Veritas (som drivs av Bijan Fahimi som tidigare satt i Folkpartiets partistyrelse) tjänar en bra slant på affären. Bland annat får man i snitt 1875 kronor för varje samtal som kommer till det ”call-center” som skapats för ärendet. Ja, skapats och skapats. Det är ordinarie personal som svarar på frågorna. Och som sagt, det är intressant att se hur många miljoner som högerpolitiker är villiga att satsa för att öka klyftorna. Läs här eller här eller här eller här eller här.

Lämna en kommentar

Under Samhällsklyftor

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s