Mittenpartiet Socialmoderaterna

Ingen har väl kunnat missa hur Socialdemokratins nya ledare Stefan Löfven tagit det rejäla klivet till höger för att med alla andra partier slåss om mittenväljarna. Egentligen är jag inte så förvånad. Redan bytet Juholt – Löfven var ett rejält hopp åt höger. Men faktum är att jag blev lite förvånad över hur tydligt man gjorde steget klart för de egna väljarna. Ska vi gissa att Stefan Löfven satsar på en ”stor koalition” efter valet? Där de båda mittenpartierna Socialmoderaterna och Moderata Arbetarpartiet bildar en koalition med en opposition till vänster från Vänsterpartiet och från Höger från Folkpartiet och Sverigedemokraterna. Var jag ska placera Miljöpartiet vet jag inte (dom är ju också med stora kliv på väg in i mittenträsket). Och Centern och Kristdemokraterna har nog gjort sitt i svensk politik.

Den skandalartade konkursen för säkerhetsföretaget Panaxia ger faktiskt anledning till en hel del frågor. Hur f-n kan man ens komma på tanken att det företag som hämtar kontanter hos affärerna för att föra dessa på ett säkert sätt till banken eller som fyller på bankomater kan använda de pengar man handskas med i sin egen verksamhet. Jag har tagit för givet att om säkerhetsföretaget hämtar mina pengar i min affär på eftermiddagen så sätts dom in på mitt konto omedelbart så fort dom nått banken. Dom används inte för att betala driften av företaget för att sedan ett antal dagar senare komma mig till godo. Driften av företaget ska väl ske med de pengar jag betalar för tjänsten. Och detta gjort, inte av en liten skum lokal entreprenör, utan av ett ledande företag i Sverige ägda av en ledande Sparbank och Forex bank! Hur f-n har detta gått till? Mycket intressant är att ordföranden för Svensk Handel (det är tydligen en hel del mindre affärer och bensinmackar som hotas av konkurs sedan deras pengar är försvunna), som kommit fram till en ganska intressant lösning. Han tycker att Staten ska ta över! Ja, nu är det inte så att han plötsligt drabbats av någon form av socialiseringsvurm, utan om jag förstår det rätt så vill han bara att skattebetalarna ska ta förlusterna så att de privata entreprenörerna hålls skadeslösa och sedan kan engagera någon annan spännande privat entreprenör för jobbet. Se här och här

Jag har under flera tillfällen tyckt till om den textreklam som är rikligt förekommande på bloggar och liknande ställen. Jag har själv fått en hel del erbjudande om att få någon form av ersättning om jag på min blogg skriver snällt om olika företag och tjänster. Och det här handlar ju naturligtvis om betalda annonser, som maskeras som ren textinformation. En företeelse som jag tycker mycket illa om. Reklam ska tydligt framgå som reklam och inte som en neutral konsumentupplysning. Nu ser jag till min stora glädje att Blondinbella (Isabella Löwengrip) anmälts till Konsumentverket för just denna företeelse. Läs t.ex. det här, som är så uppenbart. Skäms hon inte?

I går berättade jag om Eslövs moderata kommunalråd som engagerat en kompis som är konstnär för att göra en tavla (för kommunens pengar) som ska avbilda honom som en romersk legionär. Men det är inte första gången som skånska moderater får storhetsnojja. Vi minns väl alla, i varje fall vi i Skåne, moderaternas Göran Holm i Vellinge. Han kallade sig efter en tid för borgmästare istället för kommunalråd. Vid ett tillfälle lät han filma sig som kung ridande genom Vellinge. Och ett år lät han skicka ut julkort med kommunens vapen på, där bilden föreställde honom omgiven av can-can flickor med tomteluvor, och med texten ”Jämlikhet och låg kommunalskatt tycker jag om”. Låt oss fortsätta skratta!

Lämna en kommentar

Under Bidragssamhället, Bloggar, Löfven, Moderaterna, Politikerförakt, Privatisering, Skåne, Socialdemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s