Sverigedemokraterna och rasismen

Apropå gårdagens funderingar om den omfattande rasistiska diskrimineringen av romer så har naturligtvis flera Sverigedemokrater (och andra skumma rasistiska element) dykt upp på Twitter och Bloggar med påpekanden om att romer skulle vara överrepresenterade i brottsstatistiken. Så man måste ju då ha förståelse för att affärer försöker hålla dom utanför. Till det kan man säga att män är överrepresenterade i brottsstatistiken. Dessutom orsakar män många fler trafikolyckor. Men tanke på det skulle man med samma resonemang inte hyra ut bilar till män. För att inte tala om att granskningar har visat att Sverigedemokratiska politiker vid kontroller har visat sig vara överrepresenterade när det gäller att ha dömts för brott. Och med tanke på det skulle jag verkligen inte ha hyrt ut en bil till en Sverigedemokrat. Jag tycker ni kan dra något gammalt över er och dra er tillbaka till gödselkurran där ni hör hemma!

Jag sitter och bläddrar i Dagens Samhälle och dom har tittat på innevånarutvecklingen i de mindre kommunerna i Sverige, kommuner med mindre än 100.000 innevånare. Och det visar sig att under de senaste 10 åren är det en hel del kommuner, i storstädernas närhet, som ökat antalet innevånare ganska mycket. På fjärde plats hittar vi mitt eget Åstorp som ökat 14% från 12.900 till 14.800 och grannkommunen Bjuv på 7:e plats som ökat 9% från 13.700 till 14.900. Det handlar om mindre kommuner med billigare boende som ligger nära större städer (i Åstorps och Bjuvs fall är det Helsingborg). Kommuner med goda kommunikationer till stan för arbete, shopping och nöje. Tyvärr har länstrafikbolaget Skånetrafiken en annan åsikt och har helt nyligen försämrat tågens turtäthet för att spara en slant. Bra tänkt Skånetrafiken!

Och när vi nu ändå hackar på Region Skåne så skriver Helsingborgs Dagblad i dagarna om regionens senaste fiasko när det gäller upphandling. Här som på så många andra håll är det privatisering och upphandling till lägsta möjliga kostnad som gäller. En filosofi som straffat sig flera gånger på kort tid här nere. Nyligen gick ett av de bolag som lämnat lägst anbud på ambulanskörningarna i konkurs. Strax innan det fick upphandlingen av Öresundstågstrafiken göras om sedan DSBFirst som först lämnade lägst anbud inte klarat av trafiken. Och nu handlar det om Färdtjänsten i Nordvästskåne. Nyligen togs denna över av Samres som lämnat lägst anbud. Men missnöjet och förtvivlan bland både resenärer och förare är omfattande. I Region Skåne är det upphandling till lägsta möjliga anbud som gäller. Och då går det allt som oftast som det gör. Tanken på att utföra arbete i egen regi är inte tänkbart i det Högerallians styrda (med stöd av Miljöpartiet) Skåne. Istället är det så att man är på väg att besluta om att t.ex. kollektivtrafiken inte FÅR utföras i egen regi. Läs här, här och här.

Slutligen kan jag inte låta bli att gotta mig lite mer i väljarundersökningar. Dagens Samhälle har vägt samman de tre senaste undersökningarna (Ipsos, Skop och Novus) och av denna kan vi se att Högeralliansen får 44,1% medan den Rödgröna oppositionen får 49%. S leder med 34,0% följt av M på 30,9%. Mp 9,5%, Fp och SD har 6,1% och V har 5,5%. C balanserar precis på 4% och Kd ligger nu tryggt placerade nere på 3,1%.

Lämna en kommentar

Under Åstorp, Privatisering, Rasism, Skåne, Skånetrafiken, Sverigedemorkaterna, Väljarundersökning

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s