Om frihet på nätet

När den nya versionen av Internet Explorer 10 levereras inom kort så har den som förvald inställning att stoppa spårning från annonsföretag. Och nu rasar annonsföretagen mot Micro$oft. Att stoppa spårning av användarna skadar både konsumenter och den fria konkurrensen hävdar man ilsket. Usch ja, kartläggningen av Internetanvändarna försvåras. Skandal! För egen del så steg Micro$oft ett steg i aktning.

Ibland är det inte så långt mellan partierna. I ett långt debattinlägg på Newsmill förklarar den f.d. kristdemokraten Zeth Arkö Gogman varför han lämnat Kristdemokraterna och istället anslutit sig till Sverigedemokraterna. Som sagt, ibland är det inte så långt från den ena extremisten till den andra. Zeths klagomål på Kd och KDU kan jag väl hålla med om, men hur han sedan får ihop det när han ansluter sig till SD, det begriper jag mindre av. Men, vi lever i en demokrati, även korkade åsikter får framföras.

I Sverigedemokraterna finns många tomtar. Vi har ju här i Åstorp begåvats med en SD-riksdagledamot. Han var en gång i tiden Socialdemokrat, sedan var han Vänsterpartist, sedan har han avverkat diverse olika udda partikonstellation lite mer på högerkanten innan han hamnat i SD. Det säger också en hel del.

När man kontaktar en Advokatbyrå så är ju syftet att man behöver hjälp med juridiska spörsmål. Och man förväntar sig ju att dom här välbetalda juristerna är extra kunniga inom juridiken. Men, uppenbart är det inte alltid så. Jag läser om Grünberger Advokater AB som nu dömts att betala 50.000 i skadestånd sedan man sparkat en anställd för att hon var hemma och vårdade sjuka barn för mycket. Man kan ju faktiskt förvänta sig att advokater vet vad som gäller. Men uppenbart gäller detta inte den här advokatbyrån i varje fall. Dom hade jag INTE vänt mig till.

Antalet konkurser ökar kraftigt i Sverige. Och svenskarnas förmåga att betala sina räkningar minskar. Svenskarnas skuld hos Kronofogden ökar. Men för övrigt går det nog bra för skutan Sverige under kaptenerna Borg och Reinfeldt.

Jag såg förresten, apropå vårt skuldberg, en företrädare för ett av de här företagen som driver in mobillåneföretagens krav uttala sig. Han tyckte att politikerna skulle införa hårdare regler för mobillånen. Han tänkte uppenbarligen inte tanken att mobillåneföretagen, som han ju samarbetar med, själva skulle införa hårdare kreditregler? Han kunde ju börja med att ställa dom kraven för att köpa upp skulderna!

Lämna en kommentar

Under Arbetsmarknad, Åstorp, Borg, Datorer, Internet, Kristdemokraterna, Reinfeldt, Sverigedemokraterna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s