Kärnkraftens osäkerhet

Man kan undra hur många Greenpeace-aktivister som gömt sig inne på Ringhals och Forsmarks kärnkraftverksområde. Dom ploppar, än så länge, ut efter 27 timmar respektive 38 timmar. Det rör sig nu om fredliga Greenpeace-aktivister som inte velat göra någon skadegörelse. Men hur hade det gått med riktiga terrorister som velat göra skadegörelse och som velat gömma sig. Eller ta sig ännu längre in. Om inte kärnkraften kan garantera den totala säkerheten så ska verksamheten inte bedrivas alls.

Jag skulle vilja ge fem plus till Täppas Fogelberg. Sedan han skrivit ett ironiskt debattinlägg mot den s.k. konstnären Lars Vilks har han stängts av från radion. Uppenbart är att enligt SR så har vissa den ultimata yttrandefriheten och ska skyddas vilken skit dom än lämnar efter sig medan andra ska bestraffas för sin egen yttrandefrihet. Du har mitt fulla stöd Täppas!

Stockholmstidningen Aftonbladet har upptäckt att det just nu går åt helsefyr för stockholmslagen i ishockey. I Elitserien finns ett stockholmslag, AIK. Dom ligger sist! I Allsvenskan finns två stockholmslag, Djurgården och Södertälje. Båda ligger med god marginal i den undre halvan med Södertälje bara någon poäng från degradering. Och Aftonbladet oroas för hockeyns framtid om det inte finns stockholmslag i toppen. Den största faran med att det just nu går åt skogen för 08-orna är väl att mediaintresset minskar. För det kommer det att göra eftersom media styrs från Stockholm. Men vi andra Fjollträskhatare kan väl passa på att njuta lite i varje fall.

Och när vi är inne på idrotten så skrev jag i måndags om den gamla sportkommentatorn Bo Hanssons rejäla klavertramp när att sittande i kollegan Mats Strandbergs radiostudio (för att värma sig) gav utlopp för sina rasistiska fördomar med uttryck som ”inte en svarting till”! Men han var inte alls rasist hävdade hans gamla, lika mossiga, kollegor. Och det är klart, han menade väl ”svarting” som en komplimang? Nu framkommer det att det snarast verkar vara en ful ovana från Bo Hansson under senare år att skrika rasistiska tillmälen. Något han blivit tillsagd om vid flera tillfällen. Jag tycker Bo Hansson ska sätta sig hemma i gungstolen och fundera igenom sitt liv ordentligt!

Åsså ser jag ett nå’n kines som visst heter Mo Yan fått Nobelpriset i litteratur. Jag vete f-n vem det är. Jag får hoppas att kineserna känner till honom!

Annars ser jag att Tjabos gamla flamma Camilla Henemark ska ge ut en bok om sitt liv. Och hon berättar bland annat om sin romans med Knugen. Han får väl vända fler blad och fundera över vad som skiljer honom från alla andra.

Slutligen ett av lågmärkena i dagens tidningar. I en krönika i Helsingborgs Dagblad går författaren Kristian Lundberg till attack mot svenska migrationspolitik. Och detta finns det många skäl att göra. Men eftersom han uppenbarligen inte riktigt har förstått vad som gäller och vem som gör vad så trampar han i klaveret rejält. Det finns många skäl att diskutera reglerna för svensk Migrationspolitik. Och vilka som placeras på Migrationsverkets s.k. Förvar. På Förvaren runt om i landet sitter många som inte borde sitta inlåsta. Och många som låses in sitter där alldeles för länge. Själv tycker jag att vi som princip inte ska lägga oss i var människor vill bosätta sig. Men, Sverige kan inte ensamma införa en ”fri invandring”. Det skulle skapa en ohållbar situation. Alltså hamnar vi i en situation där vissa människor som vill bo i Sverige inte får göra detta. Och vad gör vi då om dessa personer inte frivilligt lämnar Sverige? Vi kan verkligen diskutera varför pappor till barn som är bosatta i Sverige inte får söka uppehållstillstånd från Sverige utan måste återvända ”hem” för att söka därifrån. Vi kan verkligen diskutera hur länge det är rimligt att hålla personer som inte frivilligt vill åka ”hem” inlåsta i väntan på att biljetter och andra handlingar ordnas. Vi kan verkligen diskutera om det är rimligt att skicka asylsökande till Italien eftersom dom passerat Italien på väg hit. Och det finns verkligen anledning att fundera över vår moderata Utvisningsminister Tobias Billströms människosyn. Men inget av detta funderar Kristian Lundberg över. När man tar till de ord han använder ska man se till att man vet vad man pratar om. Och det är uppenbart att Kristian Lundberg inte vet detta. Läs även här. Undrar om det var Kristian Lundberg som skulle kommit på besök till en av de boende på Förvaret i onsdags, men aldrig dök upp?

2 kommentarer

Under Greenpeace, Idrott, Kärnkraft, Konst, Kultur, Lars Vilks, Migrationsverket, Monarki, Radio & TV, Rasism, Stockholm, Tobias Billström

2 svar till “Kärnkraftens osäkerhet

 1. Jag kan hålla med dej gällande Täppas på ett sätt. Det var verkligen roligt skrivit om pajasen Vilks. Jag läste det i går och insåg direkt att det handlande om ironi. Det här med ironi är dock svårt, speciellt i skrift, och jag är inte säker på att alla förstod detta. Dock är det välkommet att Täppas stängs av från SR, det borde skett för längesedan. Han är ibland programledare i ”Ring P1”, ett ganska trevligt program där ”tyckare” av olika typer ringer och har åsikter om ditten och datten (du borde ringa in Sven, det skulle passa dej). Alla programledare, utom Täppas, balanserar upp inringarna med sakliga motargument och får fram ett intressant resonemang. Täppas klarar inte av sin roll som opartisk programledare, hans vänstersympatier lyser igenom på ett påtagligt sätt. Folk får ha vilka politiska åsikter dom vill, men som programledare inom public service krävs opartiskhet, det har jag rätt att kräva som licensbetalare.

  När det gäller idrott så har du helt rätt. Stockholmsfixeringen är påtaglig. Men med tanke på att dom stora sportredaktionerna (AB, Exp, svtsport, radiosporten) ligger i Sthlm så är det kanske inte så konstigt, men beklagligt. AIK (som prins Daniel håller på) ligger, precis som du påpekar, i botten av Elitserien(ES). Djurgården (som Ohly och Reinfeldt håller på) och Södertälje(som infrastukturministern håller på) spelar i Allsvenskan och inte i ES som Sven Tycker hävdar. Rätt ska vara rätt – vänligen korrigera.

  Jag hoppas att det N.V-skånska laget Rögle lyckas hålla sej kvar i ES. Dom har en relativt liten budget och tycks ta hand om juniorer från byggden, det är hedrande. Jag åt för en tid sedan lunch i hockeyarenan på åkern i Ängelholms utkant och den var god och prisvärd. Heja bandyklubben!

  När det gäller kinesen så tvivlar jag starkt på att ”medelkinesen” har hört talas om vederbörande.

  God natt!

  • Jo, jag har ibland reagerat på Täppas när han haft Ring P1, så jag känner liknande känslor.

   Urschäkta att jag skrev fel. Naturligtvis ska det vara Elitserien OCH Allsvenskan. Jag skyller på ett lättare (om än ganska långvarigt) migränanfall. Det var ganska tungt att jobba natt 2030-0745 med en hjärna som inte fungera fullt ut hela tden… Jag rättar naturligtvis.

   Egentligen är det ganska komiskt att den tredje divisionen heter Division 1 bara för att dom andra vill ha finare namn.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s