Positiva nyheter

När det kommer positiva nyheter ska man glädjas. Jag ser att det är på gång en tidigareläggning av upprustningen av Söderåsbanan. Det har hela tiden hetat att upprustningen av banan skulle vara klar senast när Hallandsåstunneln var klar. Banan (Åstorp – Billesholm – Teckomatorp – Malmö) ska ta hand om godstrafiken genom tunneln. Men allt eftersom Trafikverkets pengar strypts har upprustningen skjutits upp 2 år per år. Men nu verkar det som om målet är att upprustningen för utökad godstrafik ska vara klar tills tunneln är klar trots allt. Den utlovade persontrafiken lär fortfarande dröja ytterligare år. Förhoppningsvis blir det klart innan jag förlorar intresset pga senilitet.

Vår moderata Kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth har trampat i klaveret. När hennes och Ulfs goda vän kom i konflikt med Länsstyrelsen i Skåne i en miljöfråga vidarebefordrade hon vännens brev direkt till Skånes nya Landshövding (den f.d. moderata riksdagsledamoten Margareta Pålsson från Åstorp) med en liten vänlig hälsning till ”Bästa Meta” och med uppmaning om att fatta bästa beslut. Men den goda Meta uppfattade inte det hela som ett försök från fru Adelsohn att påverka beslutet? Vilket jag tycker tyder på inkompetens! Det hade till och med jag förstått att det var därför hon skickade sin lilla handskrivna hälsning.

Däremot gick det sämre för EU-Kommissionären John Dalli. Han har fått avgå sedan det uppstått tvivel om huruvida han och en vän försökt få Swedish Match att betala mutor för att rädda snuset. Nu valde Swedish Match att anmäla det hela istället för att betala. Och nu får vi snart en ny EU-kommissionär som ersättare.

Det går vilt till i Ullared. En kvinna har dömts till 100 dagsböter sedan hon medvetet kört på en annan yngre kvinna med sin kundvagn. Allt efter en tidigare konflikt med knuffar inne i trängseln på GeKås. Jag tror jag gjort ett korrekt beslut att ”Våga Vägra Ullared”. För övrigt slog GeKås nytt personligt rekord i lördags den 13 oktober. När man stängde han man sålt för 31,1 miljoner kronor till 25.000 kunder. Det påpekas att kötiden i kassan aldrig var längre än 60 minuter! Som sagt, ”Våga Vägra Ullared”. Läs Aftonbladet och Expressen.

Åsså är det dags för nya försök till bedrägerier i epostlådan. Nu är det Facebook som utnyttjas: ”Hi snubben@swl.nu. You have blocked your Facebook account. You can reactivate your account whenever you wish by logging into Facebook with your former login email address and password. Subsequently you will be able to take advantage of the site as before. Kind regards. The Facebook Team. Sign in to Facebook and start connecting. Sign in. Please use the link below to resume your account: http://www.facebook.com/home.php. This message was sent to snubben@swl.nu. If you don’t want to receive these emails from Facebook in the future, please click: unsubscribe. Facebook, Inc. Attention: Department 415 P.O Box 10005 Palo Alto CA 94303.” Som sagt, gå inte på skiten!

Och det var faktiskt inte det enda i dagens skörd. Någon trodde tydligen att jag var kund hos SEB och kunde luras: ”—Vi behöver din hjälp— Bäste SEB Kund. Vänligen uppdatera information. För att bekräfta Verified by Visa eller MasterCard SecureCode måste du registrera dig på Oct 17, 2012. För att uppdatera dina uppgifter går du vidare till vår säkra webbformulär med, klicka här. Om du har några frågor, vi tillgängliga 24 timmar om dygnet, 7 dagar i veckan. Vänligen svara inte på detta automatiserade e-post. © 2012 Skandinaviska Enskilda Banken AB (publ).”

Om jag ska vara uppriktig så är jag relativt trött på att slänga all skit varje dag.

Lämna en kommentar

Under Åstorp, EU, Järnvägar, Moderaterna, Moral, Skåne, Spam

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s