Avskaffa Knugahuset

Knugahusets huvudsakliga uppgift i en civiliserad demokrati är att ställa upp på bild och le i sladderpressen, att klippa snören och att vara marionett och dela ut priser. Tycker dom att de privata kompisarna är viktigare än att göra sitt jobb finns det inte heller någon anledning att behålla monarkin. En av Knugens regelbundna uppgifter är att en gång om året dela ut Världsnaturfondens pris, Årets miljöhjälte. Och i dag var det dags igen. Efter att först delat ut årets Pandapris blev han sittande när det var dags för Alva Snis Sigtryggsson att få pris för sina insatser för att stoppa Nordkalks avverkningar på norra Gotland. Det priset fick någon annan dela ut medan Knugen blev sittande på sin stol. Är det några kompisar som ligger bakom Nordkalk? Det var inte så länge sedan samma Knug som scout delade ut pris till en av världens värsta diktatorer, Kung Abdullah i Saudiarabien! Skäms gubben inte? Avskaffa monarkin! Läs Aftonbladet eller SVT eller Aftonbladet eller Expressen eller Svenska Dagbladet.

Vår Högerregering, som lovat att minska antalet myndigheter, är trots detta duktiga på att skapa nya myndigheter. Nu ska vi få en ny sådan för tillsyn av sjukvård och socialtjänst. Själv tycker jag att uppgifterna kunde gjorts av någon av de redan existerande myndigheterna. Men det är väl någon gammal partikamrat som behöver jobb som Generaldirektör.

I tisdags berättade jag att vår moderata Kulturminister, Lena Adelsohn Liljeroth, trampat rejält i klaveret. För att hjälpa en nära vän till familjen i en miljökonflikt med Region Skåne tog hon sig friheten att vidarebefordra hans synpunkter till landshövdingen i Skåne med uppmaning om att fatta ett vist beslut. Att den nya landshövdingen i Skåne råkade vara den gamla partikamraten från Riksdagen, Margareta Pålsson, var naturligtvis en ren tillfällighet? Nu har min gamla arbetskamrat Kerstin Engle JO-anmält det hela. En granskning som bara kan sluta på ett sätt, dvs en prickning!

Ibland saknas det inte slantar. När Skandia Liv i våras köpte Skandiakoncernens nordiska del så fanns det en hel del slipsnissar som tjänade en rejäl slant. Rådgivare och en massa andra slipsnissar fick sammanlagt 231 miljoner kronor i ersättning för att hjälpa till med att genomföra affären. Det var nästan så att man borde ha hört hur dom hånskrattade hela vägen in på banken för att kassera in slantarna.

Lastbilarna kör för fort. Enligt en undersökning som gjorts av Motormännen kör ungefär hälften av lastbilarna för fort. Egentligen väldigt underligt eftersom jag trodde att chaffisarna var rädda för att bli av med körkortet (dvs jobbet). Men det kanske saknas någon information?

Lämna en kommentar

Under Högeralliansen, Miljö, Moderaterna, Monarki, Republik, Skåne, Slipsnissar, Trafik

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s