Moderutterna takes over

Oron inom Högeralliansen för att ett eller flera av partierna ska åka ur Riksdagen vid nästa val ökar. Det senaste inslaget i denna oro hittar jag i Dagens Nyheter i dag. Under rubriken Gör alliansen till riksdagsparti argumenterar de båda moderaterna Maria Abrahamsson och Krister Thelin för lösningen att man helt enkelt ska ställa upp under samma namn men med separata valsedlar. På så sätt skulle inga röster gå förlorade. Jag för min del tycker att det är lika bra att lägga ner Kristdemokraterna, Centerpartiet och Folkpartiet. Partierna fyller i dagens politiska samhälle ingen egen funktion, mer än som röstboskap till Moderaterna och att locka lite fler att rösta på Moderaterna men i ett annat namn. Den kannibalism som präglat de senaste åren där Moderaterna vuxit och de andra tre partierna förvandlats till småpartier som i större eller mindre omfattning hotas av 4%-spärren och utplåning har kanske i huvudsak nått sitt max. Men jag tror att den tid är slut när vi har flera borgerliga partier som konkurrerar om vilka som ska vara ledande, den är slut. Vi kan också notera att Maria och Krister inte kan låta bli att ge Annie Lööf ett par kängor. Dom inleder hela sin artikel med: – ”I sitt tal i Almedalen i somras överraskade Näringsminister Annie Lööf med att kritisera arbetet inom alliansregeringen. Hon efterlyste en nytändning och bjöd kuppartat in sina tre allianskollegor till sin hemby Maramö i Småland för att diskutera hur samarbetet ska vidareutvecklas och tillföras ny energi.” Det är jag som betonat orden överraskade och kuppartat. Lite längre ner i artikeln skriver dom: – ”Låt oss tala klarspråk. Partiegoistiska utspel inom alliansen måste läggas åt sidan.” Även här är det jag som betonat Partiegoistiska utspel. Det ska kanske noteras att Annie Lööfs utspel aldrig blev väl mottaget och det dröjde länge innan det började komma lite motvilliga acceptanser till inbjudan. Och för en vecka sedan meddelade Annie Lööf att man sköt på mötet till efter nyår, pga ”tidsbrist”. Good luck!

Jag vill poängtera att bildkollaget ovan är inte mitt eget och jag vill verkligen poängtera att jag anser att det finns stora skillnader mellan Moderaterna och Nazismen, men kul är den…

Åsså var det dags för nästa väljarundersökning. Det är Dagens Nyheter som låter Ipsos göra en månatlig undersökning. Dom två stora vinnarna är Sverigedemokraterna (+2,7) och Vänsterpartiet (+1,4). De stora förlorarna är Miljöpartiet (-2,7) och Moderaterna (-1,2). I övrigt fortsätter de Rödgröna att ha en stabil ledning över Högeralliansen. Det mest remarkabla är SD:s upp och Mp:s ner vilket gör SD till tredje största parti. Och det är möjligt att SD ökat en del ytterligare. Även om jag tvivlar på så stora förändringar för SD och Mp. Jimmie Åkesson har ju gått ut med krav på upprensning av de värsta rötäggen ute i landet. Fast hur seriöst detta är kan man undra. Det finns inget som tyder på att Björn Söder skulle vara hotad! Och dessutom gick brevet ut först till media och först därefter ut till partiet. Vilket tyder på att det var mest för att visa en attityd utåt.

Men trots allt så är det kanske dags att ta SD:s populistiska och verklighetsfrämmande budskap på riktigt. Uppenbart är att det förenklade populistiska budskapet attraherar alldeles för många. Det är väl dags att inte bara ta avstånd från deras verklighetsfrämmande åsikter utan att också argumentera mot dom och visa hur deras teorier faktiskt inte går ihop

Och på tal om rasisterna, så ser jag att den holländske motsvarigheten till Jimmie Åkesson, Geert Wilders, är på besök i Malmö. Och det finns tyvärr risk för att allt för många använder helt fel metod för att protestera mot knäppgöken. Jag vill upprepa att den bästa uppvärmningen innan en demonstration mot dessa rasister är ett man träffas för en gemensam måltid bestående av bruna bönor och köttbullar, samt en tallrik ärtsoppa. Sedan är det bara att ställa sig med sina plakat (med ryggen mot demonstrationsoffret) och låta naturen ha sin gilla gång! Våldsamma demonstrationer skapar bara fel sympatier.

Sedan vill jag slå ett slag för en kampanj mot det påtvingade kontantlösa samhälle som våra vinstmaskiner, bankerna, vill tvinga på oss. Skriv på!

Till slut kan vi konstatera att uppgifterna om krisen för Media Markt fortsätter att slippra ut. Det står nu klart att Media Markts försäljning har krympt rejält och förlusterna är astronomiska. Detta har inneburit att, trots att man hävdar motsatsen, att man tryckt på nödbromsen när det gäller expansionsplanerna och man gör nu allt man kan för att komma ur löften och kontrakt. Kan undras om kedjan överlever i Sverige till nyår?

Och Silivo Berlusocni har dömts till 4 år i fängelse för sina fiffelaffärer…

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s