Bidragssamhällets utbyggnad

Även lärarfacken är kritiska mot den utökning av bidragssamhället som utökningen av RUT-bidragen innebär när det nu också ska bli möjligt att få bidrag från andra skattebetalare om man har råd att betala någon (t.ex. den egna läraren) för att hjälpa barnen extra med läxorna. Naturligtvis är det helt orimligt att skattebetalarna ska hjälpa till med bidrag till de som har råd att betala för hjälpen. Samtidigt som skattepengarna inte räcker för att ge hjälp till de som har störst behov av hjälpen. Samhällets kostnad för RUT-bidragen är i dag större än hela kostnaden för den svenska Kriminalvården. Ett system där man lämnar bidrag till de som har råd att köpa tjänsten, samtidigt som man inte har råd att ge bidrag till de som verkligen har behov av hjälpen men inte har råd att betala för den. RUT (och ROT) är helt enkelt ett effektivt sätt att föra över resurser från de som inte har till de som har. Tydlig högerpolitik!

I den nya budgeten från Moderaterna med röstboskap var man ju extra generös mot våra pensionärer. Den straffbeskattning av sjuka, arbetslösa och gamla som det s.k. Jobbskatteavdraget egentligen är ska mildras så till vida att skatten för pensionärer ska sänkas med 50 kronor. Generositeten är ett föredöme i medmänsklighet! Nu står det också klart att pensionerna sänks med 100 kronor…

Det förekommer att man undrar över vuxna människor. Jag läser att i Danmark har en organisation som heter Youmefamily gjort en test. I den danska staden Århus lät man en 10-årig flicka med en cigarett i handen gå fram till vuxna och fråga om dom hade eld. Det visade sig att 90% av de 92 vuxna som fick frågan var mer än villiga att hjälpa 10-åringen att få fyr på sin cigarett! Som vuxen människa skäms jag öronen av mig.

Och så ser jag att det troligtvis fortfarande läcker radioaktivitet ut i havet från det kraschade kärnkraftverket i Fukushima.

För övrigt anser jag att det ska vara vinter under vintermånaderna. I Skåne ska inte vattenpölarna frysa, det vara ”svinkallt” att cykla hem från jobbet klockan åtta på morgonen i oktober månad. Vill ”han där uppe” vara vänlig och omedelbart skruva upp termostaten några pinnhål. Fast om jag ska vara ärlig så är detta behagligare eftersom det samtidigt är strålande solsken och nästan vindstilla. Hellre detta är blåst och regn.

Och visst är det så att man har dragit vinstlotten när schemat säger att jag ska jobba i natt. Den natt som vi ska skruva klockan tillbaka en timma. Arbetspasset blir 13½ timmar istället för 12½ timmar.

Lämna en kommentar

Under Okategoriserade

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s