Om dina och mina pengar

Även Svenska Dagbladet funderar över det lämpliga i hur vi organiserat bevakningen av t.ex. Fredrik Reinfeldt. Att låta bevakningen skötas av vakter från privata bevakningsbolag med en utbildning på några hundra timmar istället för poliser och annan utbildad personal som har flera års utbildning är kanske inte den bästa lösningen. Det är möjligt att det är billigare, men när det gäller säkerheten är kanske inte kostnaden den viktigaste faktorn. Nu går Svenska Dagbladets invändningar naturligtvis inte så långt så att man ifrågasätter den allmänna privatiseringsivern i samhället. I korthet kan man inte privatisera de som ska ta hand om Fredrik Reinfeldt, för det går ju ut över kvaliteten. Däremot gör det inget om det handlar om sjuka, gamla, skolelever osv. Där gör det inte så mycket om det går ut över kvaliteten? I SvD läser jag om att det inträffat skottlossning inne i Sagerska redan för tre år sedan. Då var det en annan vakt som stog på toaletten och som roade sig med att öva i att dra sin pistol så snabbt som möjligt. Lyckligtvis slutade det bara med att han sköt sönder spegeln! Det hela tystades av förklarliga skäl ner snabbt. Efter det har en annan vakt på väg till jobbet varit på väg att bli rånad på sitt tjänstevapen. Han räddades av en kamsportkunnig byggjobbare som råkade befinna sig i närheten!

I Godmorgon Världen i morgon klockan 9 sänds ett längre reportage om våra skulder som jag ju bland annat skrev lite själv om i går. En skuldrådgivare hävdar t.ex. att vi borde betala mer med kontanter. Risken för att vi förköper oss är mycket större när vi inte är begränsade till att handla för det vi har. Och det är här vi hittar ett av de argument som gör att banker och affärer gör allt dom kan för att driva oss mot att handla med kort istället för kontanter. Handla nu – betala i morgon är valspråket. Bankerna tjänar rejält med pengar på alla kortbetalningar vi gör. Och dom gör allt dom kan för att styra oss bort från kontanter. I dag får man leta efter ett bankkontor som handskas med kontanter. Ungefär som en bensinstation som inte säljer bensin! Kanske ska vi i ren protest se till att vi får kontroll över vår ekonomi. Använd kontanter som grund när ni handlar!

Om du gläds åt att det i framtiden blir mer reklamavbrott i sportsändningarna på TV så är det Miljöpartiet du ska tacka. Med Miljöpartiets utslagsröst har det nämligen nu blivit fritt fram för TV4 att stoppa in reklam i hockeymatcher, tennismatcher osv när det blir en liten kort paus. Dock bara korta pauser så man hinner inte gå och pinka. Tack Miljöpartiet, det känns skönt att det finns någon som ställer upp på Högerregeringens tankar!

Svenska Dagbladet fortsätter att berätta om hur riskkapitalbolag mjölkar sina företag på pengar och sedan för ut dom till skatteparadis där dom slipper beskattning. Genom interna lån till fantasiräntor går bolaget i Sverige inte så bra så att det blir några skatter att betala. Men ockerräntorna för internlånen gör istället att pengarna förs över till riskkapitalbolaget i Luxemburg, på Kanalöarna eller liknande. Nu har Skatteverket haft invändningar och vårdföretag som Capio och Attendo t.ex. har nu eftertaxerats på många sköna hundratals miljoner kronor. Där miljonerna går in går moralen ut!

Och sedan har jag varit på bio under kvällen. Senaste James Bond-filmen, Skyfall. Och Daniel Craig är i sedvanlig ordning odödlig i Sam Mendes regi. Man får försöka ta de våldsamma aktionscenerna och de mest överdrivna jakterna med en lätt humoristisk tanke. Annars blir det lite väl bra. Det går ju inte riktigt alltid ihop med verkligheten. Men det ska man kanske inte heller vänta sig av en James Bond-film. Hade det varit ”på riktigt” så hade han dött ett tiotal gånger. Men nu blev det bara en gång. Men det är ju så det ska vara i en riktig aktionfilm. Jag tycker nog att ni kan gå och titta på den om ni inte redan gjort detta. Jag ger filmen 4 Aston Martin i betyg. Däremot får Skånetrafiken bara 2 Pågatåg i betyg sedan man halverat trafiken på helgerna. Det gör det mycket knepigare att ”åka till stan” för biobesök, restaurangbesök, teaterbesök eller vad det nu kan vara.

Lämna en kommentar

Under Bankerna, Film, Miljöpartiet, Privatisering, Reinfeldt, Reklam, Skatter och ekonomi, TV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s